Het is de avond van volkszanger Tino Martin. Vandaag mag hij achterover leunen en genieten.

Tino Martin heeft al heel wat indrukwekkende momenten in zijn carrière meegemaakt. Zo stond hij dit jaar met zijn eigen show in een uitverkocht Carré en in de Ziggo Dome. Maar 2018 is niet het makkelijkste jaar voor de zanger, eind april overlijdt zijn zus na een lang ziekbed. Een jaar van uitersten voor de zanger. En nu is er dan de deelname aan Beste Zangers.

jan-smit-tino-martin-beste-zangers.jpg
De avond van Tino Martin in Beste Zangers
jan-smit-tino-martin-beste-zangers.jpg

De zanger kijkt erg uit naar zijn avond: “Het zal wel genieten worden, ik zit hier niet met de minste zangers en zangeressen dus ik ben heel erg benieuwd wat ze gaan doen”.

Het leuke van deze editie van Beste Zangers is dat veel deelnemers elkaar nog niet kenden, dat zorgt vooral tijdens deze aflevering, waarin er muziek van Tino Martin wordt gezongen, voor verrassende resultaten.

Lee Towers: Jij liet me vallen

Lee Towers bijt het spits af. Hij zingt de grote hit ‘Jij liet me vallen’ van Tino Martin in zijn eigen stijl en hij kan niet wachten om deze ten gehore te brengen.

blockquote
Ik heb er heel veel plezier aan beleeft om dit nummer voor te bereiden.
Lee Towers over 'Jij liet me vallen'

Lee Towers is voor Tino een groot voorbeeld, een levende legende. Het raakt hem dan ook enorm om zijn eerste grote hit gezongen te zien worden door Lee, in zijn eigen stijl:

blockquote
Ik heb me in tijden niet zo gelukkig gevoeld.
Tino Martin

Davina Michelle: At this moment

Dan is het de beurt aan Davina Michelle. Net als Tino Martin heeft ook zij een paar jaar geleden auditie gedaan voor het programma ‘Idols’. Ondanks dat ze allebei toen niet zijn doorgegaan naar de volgende ronde zijn ze er allebei wel gekomen, want ze doen nu mee aan Beste Zangers. Daarom besluit Davina om het nummer ‘At this moment’, waar Tino tien jaar geleden auditie mee deed voor hem te gaan zingen:

blockquote
Dit nummer brengt het gevoel van toen terug. De hele film speelt zich weer opnieuw af.
Tino Martin over 'At this moment'

Maria Fiselier: Il mondo

Maria Fiselier is net als Tino ook opgegroeid met Nederlandse muziek. De muziek van Marco Borsato en Gordon luisterde ze regelmatig. Toen ze onderzoek deed naar de muziek van Tino Martin OM te bepalen wat ze wilde gaan zingen, kwam ze al heel snel op het nummer ‘Laat me leven’, een duet dat hij met Gerard Joling heeft gezongen. Het nummer en de melodie vindt ze prachtig en na wat onderzoek kwam ze erachter dat er ook een Italiaanse versie van het nummer is: I’ll mondo.

blockquote
Ik kan zo veel emotie in dit lied leggen. Ik heb zo veel zin om hiermee te gaan knallen.
Maria Fiselier over Il Mondo

Tino: “Ze zet het nummer in, het begint te waaien, ik keek haar aan en dacht: dit lijkt wel een droom”

Glen Faria: Dat ik je zo zou missen

Glen heeft een nummer uitgekozen dat op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Tino vertelt in de uitzending dat hij een paar maanden geleden zijn zus heeft verloren. Het liedje ‘Dat ik je zo zou missen’, van Tino, kwam daarom voor Glen Faria bovendrijven als een nummer dat hij dolgraag voor Tino wilde zingen.

Tino over Glen: “Of hij nou rapt, zingt of praat, zodra hij dat doet praat hij uit z’n hart. Dat zie je aan alles”.

blockquote
Ik was erg opgelucht na afloop, maar of ik echt blij was… ik ben tevreden met het resultaat.
Glen Faria over zijn optreden

Glen is eigenlijk een rapper en sinds twee jaar zingt hij ook regelmatig. “Met rap gebruik ik een heel andere techniek dan wanneer ik zing. Ik moet daar echt nog heel veel in leren.” Maar de anderen zijn van mening dat hij niets meer hoeft te leren, Alain: “Jij brengt een liedje vanuit je hart Glen”

Trijntje Oosterhuis: Kom maar bij mij

Toen Tino 11 jaar oud was zag hij het album van Marco Borsato in de winkel zien liggen en wilde die dolgraag kopen. Zijn zakgeld was echter op maar hij wilde niet wachten; hij besloot toen auto’s te gaan wassen om zo genoeg geld te verdienen om uiteindelijk dat album te kopen: “Alle liedjes die op dat album staan, vooral de ballads, daar voelde ik wat bij, omdat ik muziek in mijn hart heb”.

Trijntje Oosterhuis weet het mooi te verwoorden: “Deze aflevering, en alle liedjes die voorbij komen, zijn voor jou gewoon een warme deken in deze periode in je leven.”

Na het optreden is de groep lyrisch: “Dit kwam echt uit je tenen Trijntje, dit was zo mooi!”

Alain Clark: Het is goed zo

De avond wordt afgesloten met Alain Clark. Hij wil graag een nummer van Tino Martin doen. Tijdens het zoeken naar muziek van Tino kwam hij op het nummer ‘Het is goed zo’. Door al het luisteren naar Tino’s liedjes is Alain echt fan geworden.

Tino is dolblij dat dit nummer is gekozen: “Dit is een redelijk grote hit van me waarvan ik vond dat deze niet mocht ontbreken. Dus ik ben heel blij dat Alain het gaat doen.”

blockquote
Dit nummer en genre is echt ver uit mijn comfortzone, dus ik moest wel even mezelf een beetje op m’n plek zetten.
Alain Clark over 'Het is goed zo'

Tino Martin is onder de indruk: “In eerste instantie zou ik dit nummer niet bij jou bedenken Alain, maar nu sta je het daar te zingen op jouw manier, ik geloof het, dit is nu jouw liedje.”

Het was een avond vol verrassingen, Tino is dolblij en vereerd. Wanneer hem door Jan Smit wordt gevraagd wie de meeste indruk heeft gemaakt hoeft hij daar niet lang over na te denken; de legende, Lee Towers. “Ik voelde me heel erg gelukkig tijdens dat optreden.

Deel dit artikel