Al jarenlang staat ze hoog op de verlanglijst van Beste Zangers. En dit jaar is het eindelijk zo ver; Trijntje Oosterhuis doet mee met Beste Zangers!

Voorafgaand aan de opnames van de tweede uitzending is de spanning onder de Beste Zangers voelbaar. Ze moeten namelijk zingen voor één van Nederlands beste zangeressen: Trijntje Oosterhuis.

Operazangers Maria Fiselier knijpt ‘m op voorhand al behoorlijk: “Ik was nog een klein meisje toen ik de muziek van Trijntje Oosterhuis voor het eerst hoorde. Ik heb daar echt op staan dansen. En als je dan nu bedenkt dat ik twintig jaar later hier met haar op Ibiza ben en voor haar ga zingen… Daar word ik wel zenuwachtig van ja.”

Ook Davina Michelle is behoorlijk zenuwachtig. De kwaliteit van Trijntje is zo hoog en iedereen wil dat op zijn of haar eigen manier proberen te evenaren.

Tino Martin: I’ll say goodbye

Tino Martin trapt de avond af. In zijn jonge jaren keek hij vaak naar TMF en The Box waar hij de hele dag door de muziek van Total Touch voorbij zag komen. Hij besluit niks te verklappen aan Trijntje en het gewoon maar te gaan doen:

blockquote
Let's get ready to rumble
Tino Martin voorafgaand aan zijn optreden

Trijntje is na afloop dolenthousiast: “Ik heb dat liedje samen met mijn broer geschreven, heel lang geleden, en dat hij nou net dat liedje uitkiest, dat ontroert mij enorm."

Glen Faria: Als ik je laat gaan

Glen houdt het spannend voor Trijntje. Hij gaat een nummer voor haar zingen waarvan hij niet zeker weet of ze het heeft uitgebracht. Samen hebben ze het weleens gehad over de combinatie van Nederlandse popmuziek en het volkse genre, en toen hij op zoek was naar een nummer dat hij voor haar wilde zingen, kwam hij dit liedje tegen.

blockquote
WAT? Dit is een nieuw liedje van mij! Dit heb ik met Diggy Dex heb geschreven!”
Trijntje Oosterhuis over 'Als ik je laat gaan'

Jan Smit is onder de indruk: “Het gekke is dat je het liedje helemaal niet kent, maar je wilt meezingen.“ Glen is ervan overtuigd dat het daarom een hit is.

Maria Fiselier: La mer

Trijntje heeft een grote voorliefde voor het Franse lied. Met dat gegeven is Maria Fiselier aan de slag gegaan op het prachtige ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis, een nummer dat ze op haar twintigste heeft gezongen tijdens de spectaculaire opening van de Amsterdam Arena. Een magisch moment voor Trijntje, de klanken van het liedje geven haar al kippenvel omdat het zo’n momentum was.

Trijntje Oosterhuis is extreem onder de indruk. Het is nu zo’n ander liedje geworden. Ze denkt dat John Ewbank, die het geschreven heeft, deze versie ook fantastisch zal vinden.

blockquote
Vanaf nu is het van jou, Maria!”
Trijntje Oosterhuis over La Mer

Davina Michelle: Come with me

Muziek zat er bij Davina Michelle ook al vroeg in. Als klein meisje heeft ze op de basisschool al opgetreden op de muziek van Trijntje tijdens de playbackshow. Dus ze wist eigenlijk al meteen welk nummer ze voor haar idool wilde gaan zingen: ‘Vlieg met me mee’, de soundtrack van de film Abeltje. Maar dit niet zonder haar eigen Davina-sausje overheen te hebben gegoten, ze heeft het herschreven in het Engels.

Davina: “Jij hebt de afgelopen jaren zo veel shit over je heen gekregen, dus ik dacht eerst, ik schrijf dit nummer voor jou. Maar nu ik je hier heb leren kennen en merk wat een sterke en lieve vrouw jij bent , is het niet voor jou, maar vanuit jou geschreven.”

blockquote
Ze is nog zo jong, en ze zingt nu al zo bijzonder, en als je dan ook al zo’n tekst kunt schrijven, wauw, waanzinnig!
Trijntje Oosterhuis over Davina Michelle

Lee Towers: What you won’t do for love

Lee Towers waant zich aan het nummer wat voor Trijntje en haar vriend Alvin van speciale betekenis is. ‘What you won’t do for love’ van Bobby Caldwell is voor het stel een nummer dat hun relatie symboliseert; een dikke vette soulballad.

blockquote
Ik weet wel wie er op mijn bruiloft komt zingen hoor, Lee!”
Trijntje Oosterhuis

Alain Clark: Touch me there

Total Touch was voor Alain in zijn jeugd heel erg belangrijk, want op het moment dat hij zich interesseerde in muziek maakte was daar Total Touch. Met hun internationale allure en hits, en dat uit Nederland! Alain voelde zich daardoor gesterkt in zijn droom om de muziek in te gaan.

In 1996 kwam Total Touch met ‘Touch me there’ en dat was de allereerste single die Alain Clark ooit kocht. En nu, 22 jaar later gaat hij ‘m speciaal voor Trijntje Oosterhuis zingen, in zijn eigen stijl:

blockquote
Jouw muziek is zo één met de Nederlandse muziek. Jouw liedjes, zijn ook onze liedjes.
Alain Clark

Wanneer Jan Smit aan Trijntje Oosterhuis vraagt welk nummer haar het meest heeft geraakt is er maar eentje die daar bovenuit steekt: ‘What you won’t do for love’, gezongen door Lee Towers. Omdat dit symbool staat voor nieuw leven, nieuwe liefde en het grote geluk.

Deel dit artikel