AVROTROS.nl

Close Up

Close Up zendt documentaires uit over architectuur, film, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, design, en mode.
  • Vrijdag om 14:25, zaterdag om 10:25 en zondag om 19:15
  • NPO 2

Zondag: Walt Disney (2) - He made believe

Zondag: Walt Disney (2) - He made believe

Het tweede deel van de documentaire laat zien hoe Walt Disney in de jaren veertig en vijftig internationaal uitgroeide tot een begrip. Zondag, 18:10 uur, NPO 2.

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. Er zijn maar weinig mensen die wereldwijd zo’n groot stempel op de film- en entertainment business gedrukt hebben als Walt Disney. De in 1901 in Chicago geboren Disney begon zijn carrière als maker van korte animatiefilmpjes en eindigde die als geestelijk vader van pretpark Disneyland. Close Up brengt een tweeluik over het enorme erfgoed dat Disney achterliet.

Deel 2: Internationaal succes
Het tweede deel van de documentaire laat zien hoe Walt Disney in de jaren veertig en vijftig internationaal is uitgegroeid tot een begrip. Maar de lange animatiefilms van de Disney Studio’s kennen een wisselend succes. Zo krijgt Bambi (1942) gemengde recensies en de film brengt weinig op. Walt Disney heeft zijn blik echter alweer op de toekomst gericht en dit keer heeft hij in commercieel opzicht een gouden idee. In 1955 opent pretpark Disneyland zijn deuren: een driedimensionale fantasiewereld waar iedereen avonturen kan beleven. De helft van de Amerikaanse bevolking volgt het evenement live op televisie en vervolgens bezoekt al in de eerste tien weken een miljoen mensen het park. Disneyland is een overweldigend succes en zorgt ervoor dat Walt Disney voor het eerst in veertig jaar geheel financieel onafhankelijk is. Io 65-jarige leeftijd overlijdt hij. Zijn dood is voorpaginanieuws over de hele wereld.

#CloseUpDoc

Close Up (herhaling) | Zondag 20 augustus, 18:10 uur | NPO 2

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.