Forenzen zijn onderweg naar hun werk in de file en in de metro. In enorme kantoorpanden zitten mensen achter identieke computers de hele dag te typen. Fabriekswerkers sorteren in eindeloze herhaling bloembollen aan een lopende band.

Als je later groot bent beschouwt de werkende mens gedurende een werkdag. De stilte en afstand binnen de film creëren een absurdistisch portret dat je doet afvragen wat het betekent om mens te zijn in een door werk gedreven samenleving.

Winnaar VPRO-documentaireprijs 2019

De film won 5 juli de VPRO-documentaireprijs 2019. Deze prijs werd voor de twaalfde keer uitgereikt aan de beste eindexamendocumentaire van de Nederlandse Filmacademie. De jury gaf aan: ‘De beeldtaal wordt consequent doorgevoerd en de muziek en het ritme van de montage brengen een mooie emotionele gelaagdheid. Met minimale middelen krijgt de kijker de ruimte om zelf na te denken over hoe we in het leven staan.’ 

De crew van Als je later groot bent bestaat uit: Max Baggerman (regie), Tessel Jonkers, Jana Mucek, Jesse van der Pluijm (productie), Tom Enzler (cinematografie), Wies Hundling (montage), Björn Hoogland (geluidsontwerp), Dennis Sanders (geluidsopname), Andrea de Jonge (mixage), Annelotte Coster (componist), Thomas van Noort (dramaturgisch advies).

Deel dit artikel