I don't want to make money, I just want to be wonderful... Hollywood, de plek waar showbizzdromen uitkomen en waar sterren groot worden gemaakt. Wij hebben zes Close Up documentaires op een rijtje gezet over het leven van verschillende Hollywood-iconen. 

1. Een Hollywood obsessie... Warren Beatty

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Regisseur Olivier Nicklaus laat zien dat er in Beatty's leven één constante was: Hij wilde altijd méér.

Warren Beatty

2. Katharine Hepburn - The Great Kate

In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn haar eigen loopbaan uit. In films speelde ze steeds de onafhankelijke, zelfbewuste vrouw.

Katharine Hepburn

3. De legendarische Hollywoodregisseur Billy Wilder

“Ooh do you feel the breeze from the subway? Isn’t it delicious?” Wie kent het iconische beeld van Hollywoodactrice Marilyn Monroe met haar witte opwaaiende jurk boven het ventilatierooster niet? Ook zal de naam Sunset Boulevard je misschien bekend in de oren klinken, maar wat zegt de naam Billy Wilder je? 

Hollywoodregisseur Billy Wilder

4. And men created the goddess... Rita Hayworth

Actrice Rita Hayworth bereikte in de jaren veertig de toppen van de roem met 'Gilda'. Privé was Hayworth echter lange tijd een speelbal van de mannen in haar leven... Te beginnen met haar vader die haar dwong tot een danscarrière. In de jaren die volgden, boetseerden bazen van grote Hollywoodstudio’s en verschillende echtgenoten Rita Hayworth tot de volgens hen ideale ster.

Rita Hayworth

5. The man behind the clown... Jerry Lewis 

Acteur en komiek Jerry Lewis veroverde Amerika in de jaren vijftig en vroege jaren zestig met zijn humor. Na enkele minder geslaagde films raakte Lewis in zijn geboorteland als acteur uit de gratie.

Jerry Lewis

6. A star is born... Barbra Streisand

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand, allesbehalve een doorsnee schoonheid, was één van de eerste vrouwen in Amerika die haar carrière in de showbusiness helemaal zélf vorm wist te geven. En passant groeide ze ook uit tot rolmodel voor vrouwen en homoseksuelen.

Barbra Streisand

Deel dit artikel