Nu de temperaturen stijgen, gaan we massaal naar buiten. Gaan jouw groene vingers jeuken van dit lekkere weer? Doe inspiratie op met de ideeën van tuinontwerper Piet Oudolf. Hij neemt regisseur Thomas Piper mee op een trip langs zijn iconische werken.

Piper bezoekt met hem tuinen die hij ontwierp in onder andere Chicago, New York en Hummelo. Piper volgt Oudolf bij zijn werk in Engeland, en bezoekt met hem tuinen die hij ontwierp in Chicago en New York, maar ook Oudolfs eigen landgoed in Hummelo, Gelderland. Daarnaast deelt Oudolf zijn inspiratiebronnen: van de bossen in Pennsylvania tot een explosie aan wilde bloemen in Texas. 

Zomertuin in volle bloei

Tussendoor een exclusief kijkje achter de schermen bij het ontwerpen en aanleggen van de tuin van internationale kunstgalerie Hauser & Wirth in Somerset, Engeland, een tuin van wel 7000 vierkante meter. Van schetsen die hij in de winter in zijn studio maakt tot het planten van de bloemen in de lente tot het openingsfeest van de tuin in september. Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een verwelkende herfsttuin als in een zomertuin in volle bloei.

Uitzending van 1 oktober 2017

Deel dit artikel