De documentaire 'Being Eriko', een coproductie van Close Up met de Deense documentaireproducent Sonntag Films, heeft op het prestigieuze CPH:DOX festival in Kopenhagen de NORDIC:DOX prijs gewonnen.

De documentaire van de Deense regisseur Jannik Splidsboel geeft een intiem portret van de Japanse pianiste en performancekunstenaar Eriko Makimura, die vecht om zichzelf te bevrijden van haar verleden. Hoe is het om als klassiek getrainde, Japanse concertpianiste terecht te komen in het vrije, tolerante Denemarken?

Als twintiger verhuist Makimura naar Kopenhagen en opeens kijkt ze met een andere blik naar haar strenge Japanse opvoeding en het huwelijk waarin ze mishandeld werd. In Kopenhagen ontdekt ze haar creatieve en excentrieke kant en ontwikkelt ze zich tot een veelzijdige kunstenares. De documentaire 'Being Eriko' is in november 2020 in Close Up te zien.

Bekijk de trailer van de Close Up documentaire 'Being Eriko'

blockquote
We meet a woman who is liberating herself from her past in a bold and approachable way for all of us.
Jurycommentaar van de NORDIC:DOX AWARD

De documentaire kreeg op het CPH:DOX festival het volgende jurycommentaar: 'The award goes to a film which brings an emotional portrayal of a magnetic character with a very personal and sensitive approach. The film opens a number of important themes, from the unrelenting nurture of artistic talent to the challenges of transcending societal norms. We meet a woman who is liberating herself from her past in a bold and approachable way for all of us.'

Deel dit artikel