De kleurrijke zelfportretten van Frida Kahlo staan in het collectieve geheugen gegrift. Ze tonen de kunstenares ernstig kijkend, het opgestoken haar versierd met linten of bloemen.

clock update 9 jan 2023, 10:28
Herhaling 'Frida Kahlo - Van de schoonheid en de pijn'

De Close Up-documentaire ‘Frida Kahlo - Van de schoonheid en de pijn’ wordt zaterdag 14 januari 2023 herhaald om 08.45 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

Emotionele en fysieke pijn

Achter de bekende portretten gaat een door emotionele en fysieke pijn getekend leven schuil, waarbij Kahlo de kracht om te leven vindt in het maken van kunst. Haar mooiste werken zijn te zien in deze documentaire, evenals interviews met experts, van wie enkelen afkomstig uit Frida's geboorteland Mexico.

Grote wenkbrauwen en bloemenkronen

Wie was Frida Kahlo? Iedereen kent haar, maar wie was de vrouw achter de felle kleuren, de grote wenkbrauwen en de bloemenkronen? Maak een reis door het leven van een waar icoon, ontdek haar kunst en ontdek de waarheid achter haar vaak turbulente leven. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie, gaan we dieper in op de belangrijkste werken gedurende haar carrière. Met behulp van brieven die Kahlo schreef, onthult deze documentaire haar diepste emoties en de geheimen en symboliek die haar kunst bevat.

De Close Up-documentaire ‘Frida Kahlo - Van de schoonheid en de pijn’ zie je woensdag 1 september 2021 om 23.20 uur op NPO 2. Daarna kun je de uitzending bekijken op NPO Start.

Deel dit artikel