Grace Kelly (1929-1982) werd beschouwd als een van de mooiste actrices van haar tijd. Haar huwelijk met prins Rainier van Monaco in 1956 maakte haar tot een tijdloos icoon. 

De Close Up-documentaire ‘Haar naam was Grace Kelly' is zaterdag 19 december 2020 te zien om 23.50 uur op NPO 2. 

Tijdloos icoon

Op basis van filmmateriaal dat door Grace Kelly en prins Rainier zélf gedraaid is, geeft de documentaire 'Haar naam was Grace Kelly' een beeld van de echte Grace Kelly, omringd door haar kinderen, vrienden en familie. In hedendaagse interviews halen deze naasten dierbare herinneringen op aan hun geliefde Grace, die in 1982 op slechts 52-jarige leeftijd overleed. Een intrigerende film voor iedereen die ook maar iets met Grace Kelly heeft.

The Country Girl

Grace Kelly werkte maar liefst drie keer samen met de beroemde regisseur Alfred Hitchcock. Ze was een grote Hollywoodster, al duurde haar acteercarrière maar vijf jaar. In deze jaren werd Kelly genomineerd voor een oscar voor haar rol in Mogambo en won ze deze prestigieuze award voor haar rol in de film The Country Girl. 

De grote vraag was of Kelly nog ging acteren na het trouwen met prins Rainier van Monaco in 1956. Twee jaar na haar oscar overwinning verliet ze Hollywood. Ze kreeg drie kinderen met prins Rainier en bleef constant in de publiciteit. Hollywood wilde dat ze een comeback ging maken, maar die bleef uit. Kelly hield zich bezig met allerlei goede doelen. 

Auto-ongeluk 

Op 13 september 1982 kreeg Grace Kelly een beroerte tijdens het rijden in haar auto in de bergen van Monaco, samen met dochter Stephanie. Beide waren gewond, al leken de verwondingen van Kelly minimaal te zijn, de volgende dag overleed ze aan de gevolgen van een hersenbloeding. 

Deel dit artikel