In 1998 opende in Toscane in Italië de 'Tuin van de Tarot', een park met een indrukwekkende collectie kleurrijke sculpturen en gebouwen.

Tarot


In 1998 opende in Toscane in Italië de 'Tuin van de Tarot', een park met een indrukwekkende collectie kleurrijke sculpturen en gebouwen. Meer dan twintig jaar werkte kunstenares Niki de St. Phalle aan het park en met de opening ging haar diepste wens in vervulling: ' De mensen blij maken.'

Jean Tinguely

Niki De Saint Phalle (1930-2002) was lang de levensgezellin van beeldhouwer Jean Tinguely. Anders dan veel kunstenaarsvrouwen slaagde ze er echter in haar eigen werk prioriteit te geven en het succes van Tinguely overschaduwde nooit het hare.

Documentaire

In de documentaire De droom van een architect leer je Niki de Saint Phalle kennen via interviews met haar zelf en met behulp van clips uit eerder over haar gemaakte films.

Credits

Regie: Anne Julie en Louise Faure. Een co-productie van Idéale Audience, Rmn- Grand Palais, INA, AVROTROS, met steun van La Procirep Angoa, Centre national du cinéma et de l’ image animée, TV5 Monde, SRF, SBS en France Télévisions.

Deel dit artikel