Het tweede deel van de documentaire laat zien hoe Walt Disney in de jaren veertig en vijftig internationaal is uitgegroeid tot een begrip...

De Close Up documentaire 'Walt Disney - Deel 2: Internationaal succes' zie je op zaterdag 17 augustus om 10.15 uur op NPO 1 of kun je bekijken op deze pagina. Het is het tweede deel van het tweeluik. 

De lange animatiefilms van de Disney Studio’s kennen een wisselend succes. Zo krijgt Bambi (1942) gemengde recensies en de film brengt weinig op. Walt Disney heeft zijn blik echter alweer op de toekomst gericht en dit keer heeft hij in commercieel opzicht een gouden idee...

Walt-Disney-deel-2.jpg
Walt Disney
Walt-Disney-deel-2.jpg

Een driedimensionale fantasiewereld

In 1955 opent pretpark Disneyland zijn deuren: een driedimensionale fantasiewereld waar iedereen avonturen kan beleven. De helft van de Amerikaanse bevolking volgt het evenement live op televisie en vervolgens bezoekt al in de eerste tien weken een miljoen mensen het park. Disneyland is een overweldigend succes en zorgt ervoor dat Walt Disney voor het eerst in veertig jaar geheel financieel onafhankelijk is.

Jungle Book

Op 65-jarige leeftijd overlijdt Walt Disney aan de gevolgen van longkanker. Zijn dood is voorpaginanieuws over de hele wereld. Net voor zijn dood was Disney bezig met de film Jungle Book. Zijn medewerkers hebben extra veel aandacht besteed aan de film om zo dicht bij Disneys visie te blijven. 

Jungle-book.jpg
Bron: ANP Kippa
Jungle Book
Jungle-book.jpg

Bekijk hier het eerste deel van het tweeluik over Walt Disney: 

Deel dit artikel