Mode illustrator Maddalena Sisto - bekend als MAD - is erbij wanneer er in de jaren zestig en zeventig een moderevolutie plaatsvindt in Italië.

Vrouwen willen zich jong en vrij voelen of juist professioneel overkomen op de werkvloer en modeontwerpers als Armani en Fiorucci springen op de nieuwe wensen in. MAD legt alle ontwikkelingen vast in haar flamboyante en geestige tekeningen. Haar oog herkent en registreert niet alleen feilloos nieuwe modetrends, ze bespeurt ook de sociale ontwikkelingen die eraan ten grondslag liggen.

In Mad. A World of Fashion maken we via leven en werk van de elegante en grappige Maddalena Sisto kennis met Milaan en de Italiaanse mode van de afgelopen decennia. Mensen als VOGUE hoofdredactrice Franca Sozzani en modeontwerpers als Elio Fiorucci en Ottavio en Rosita Missoni blikken met respect en affectie terug op MAD en haar werk komt letterlijk tot leven dankzij haar tekeningen die  speciaal voor de documentaire geanimeerd werden.

Credits

Stefilm en Nadasdy Film presenteren in samenwerking met Mosaïque Films een coproductie met Radio Télévision Suisse en AVRO in samenwerking met SVT en YLE Teema.

Deel dit artikel