Italië stond altijd al bekend als dé plek waar goed gemaakte kleding in de mooiste materialen vandaan kwam. Maar vanaf de jaren vijftig wist Italië zich te profileren als modeland bij uitstek.

De documentaire 'Made in Italy wordt zaterdag 31 oktober 2020 herhaald om 08.30 uur op NPO 2. 

Dankzij de hartstochtelijke liefdesaffaire tussen internationale beroemdheden en de grote Italiaanse modehuizen, was het label 'Made in Italy' de afgelopen decennia niet uit de spotlights weg te slaan.

Van de dolce vita van de jaren 1950, tot het hedonisme van de jaren 1970, van de vruchtbare jaren 1980, tot de globalisering in de jaren 2000. Een geschiedenis van Italië verteld door de mode en de grote modehuizen.

Made in Italy

Het label made ​​in Italy heeft altijd synoniem gestaan voor elegantie, materialen van topkwaliteit en maatwerk. Het zorgde voor een revolutie in de modewereld en maakte de Italiaanse mode tot onderdeel van de popcultuur. Naast deze ontwikkelingen zorgde de Italiaanse mode voor “uitvindingen” als het supermodel, de rode loper en luxe als een internationale art de vivre.

Documentaire

Made in Italy zit boordevol met archiefbeelden en exclusieve interviews en geeft inzicht geeft in de popcultuur van de afgelopen zes decennia. Gedurende deze periode vond de Italiaanse mode zich keer op keer opnieuw uit, net zoals Italië zelf.

Deel dit artikel