Internationaal gevierde musicalster Pia Douwes neemt je in deze documentaire mee in haar zoektocht om aan de top te blijven, maar hoe blijf je als topartiest mentaal en fysiek overeind? 

Een leven aan de top

In dit intieme portret van de musicalster krijg je als kijker inzicht in de worstelingen en de tol die een leven aan de top eist. Hoe harder ze probeert, des te moeilijker het wordt, totdat ze uiteindelijk niet meer kan.

Goedlachse diva 

De grote doorbraak van de musicalster was de titelrol die zij in 1992 creëerde in 'Elisabeth' in Wenen. Vanaf dat moment is het lied 'Mijn leven is van mij' met haar verbonden. Pia heeft in grote musicalproducties gespeeld zoals 'Evita', 'Chicago', 'Les Misérables', 'Cats', 'Sunset Boulevard' en vertolkt op dit moment de rol van de macabere, maar sensuele verschijning Morticia in 'The Addams Family'. 

Voorstellingen, hotels, lange autoritten, spotlights, applaus en aandacht... iets waar Pia al dertig jaar lang mee te maken heeft. Haar succes bleef niet alleen binnen de Nederlandse grens. De musicalster vertolkte haar iconische rollen namelijk in Duitsland, Oostenrijk, Japan en op Broadway en Westend.

blockquote
’Ik wil niet overleven, ik wil leven!’
Pia Douwes

Papapia

Naast Pia's grote ambitie om nog lang aan de top te blijven, vraagt de zorg voor haar ouders op leeftijd haar aandacht. Haar ouders missen geen voorstelling en Papapia, zo is de vader van Pia bekend in de musicalwereld, heeft haar gehele loopbaan vastgelegd en zorgdvuldig gearchiveerd. Inmiddels is haar vader overleden in 2019. 

Deel dit artikel