Stuur je filmplan in voor Teledoc Campus 2017! Het samenwerkingsproject van NPO, CoBO, NPO Fonds en het Nederlands Filmfonds voor jonge talentvolle regisseurs en producenten. Wie weet wordt jouw project uitgezonden op NPO3.

Teledoc Campus geeft je de kans om ervaring op te doen met korte documentaires (25 minuten) en te zoeken naar je eigen artistieke handtekening, waarna de sprong naar lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. 

Voor wie?

In Nederland wonende documentaire talenten die

  • minimaal één (korte) documentaire hebben gemaakt waarin hun talent en ambitie zichtbaar is en die bovendien op landelijke of regionale televisie is uitgezonden of bioscooproulatie heeft gehad;
  • of die een audiovisuele opleiding (of School voor Journalistiek) hebben afgerond, waarbinnen een (korte) documentaire als afstudeerfilm werd gerealiseerd.

In beide gevallen geldt een filmografie van maximaal drie (korte) documentaire(s) voor de regisseur.

Wat voor filmplannen worden graag gezien als voorstel?

Er wordt gezocht naar prikkelende en artistiek uitdagende storytelling, geworteld in de Nederlandse hedendaagse samenleving, die aansluit bij de belevingswereld van een brede jongerendoelgroep, kortom het publiek van NPO 3.

Bekijk het Protocol Teledoc Campus voor meer informatie omtrent oproep, criteria, voorwaarden en procedure.

Deel dit artikel