In Puck & Hans - Made in Holland volgt regisseur Peter Wingender het legendarische ontwerpersduo Puck Kroon en Hans Kemmink: sinds de jaren zestig partners in crime én partners in life.

clock update 1 aug 2022, 9:30
Hans Kemmink overleden

Modeontwerper Hans Kemmink is zondag 31 juli 2022 op 75-jarige leeftijd overleden. 

 

De Close Up-documentaire 'Puck & Hans - Made in Holland'  wordt woensdag 3 augustus 2022 om 23:10 uur herhaald op NPO 2. 

Van Parijs naar Amsterdam

Modeontwerpers Puck Kroon en Hans Kemmink overwogen zich in de late jaren zestig te vestigen in Parijs. Uiteindelijk kozen ze echter voor Amsterdam en dat werd een daverend succes. Maar liefst drie decennialang runden ze hun ultrahippe winkel aan het Rokin, waar de crème de la crème van de Nederlandse media- en showbusiness kind aan huis was. Samen met klanten van destijds, zoals Suzanne en Monique Klemann van Lois Lane en Daphne Deckers, kijken Puck en Hans terug op hun hoogtijdagen.

Een duik in het verleden

In ‘Made in Holland’ neemt filmmaker Peter Wingender een verfrissende duik in het verleden. De basis wordt gelegd door een ontmoeting op de tennisclub in het Amsterdamse Vondelpark en gaandeweg ontdekt hij met wie hij te maken heeft. Dit blijkt later het startpunt van de film te zijn geweest.

Puck & Hans; al 50 jaar getrouwd en een heel leven achter zich als succesvolle mode ontwerpers. Heel bijzonder als privé en werk tot een welhaast symbiotische levenswandel leidt. Puck & Hans, wie kent ze níet eigenlijk? Velen inmiddels, met name omdat het succes in het analoge, grotendeels niet gedigitaliseerde verleden ligt.

blockquote
Vrolijk portret van het illustere en eigenzinnige modeduo Puck & Hans
De Volkskrant

Om te voorkomen dat ze in de vergetelheid raken, stellen we ze opnieuw aan iedereen voor. Wie zijn Puck & Hans eigenlijk? Wat is hun plek in de modegeschiedenis? Kun je ze zien als wegvoorbereiders? Zeker is dat Puck & Hans bij hebben gedragen aan een klimaat waarin Nederlanders mode minded werden.

Voor het maken van een film is het vervolgens wachten tot een gelegenheid in het heden. Die komt er als het Amsterdam Museum een overzichtstentoonstelling aan hen wijdt. Dat wordt het voertuig waaraan de film opgehangen kan worden. Via een zoektocht naar kleding bij voormalige klanten zien we hoe zeer kleding vijftig jaar na dato nog steeds tal van emoties losmaakt. 

De Close Up documentaire 'Puck & Hans - Made in Holland' werd 26 december 2019 uitgezonden. De film ging in het najaar van 2019 in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. 

Deel dit artikel