Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap.

De Close Up documentaire 'Rob de Nijs - Niet voor het laatst' is donderdag 25 april om 22.55 uur te zien op NPO 2. Daarna is de documentaire op deze pagina terug te kijken.

Balans opmaken

In de Close Up documentaire 'Rob de Nijs - Niet voor het laatst' volgde regisseur Leon Verdonschot de artiest in het jaar nadat hij 75 werd. Het resultaat is een portret waarin De Nijs zelf, maar vooral ook zijn dierbaren, zoals zijn zoons Robbert en Yoshi, zijn broer Bert, zijn vrouw Jet en zijn ex-vrouw en tekstschrijver Belinda Meuldijk de balans opmaken van een leven volledig gewijd aan het podium én van de offers die daarvoor zijn gebracht.

Veelzeggend daarbij zijn de woorden van zijn ex Belinda Meuldijk als zij in de documentaire over De Nijs opmerkt: "Als je niet onderdeel van zijn vak wordt, dan heb je hem niet. Hij is wat 'ie doet en als je daar niet een functie in hebt, vergeet 't dan maar...

Rob de Nijs is niet alleen een performer pur sang, maar heeft ook het unieke talent om de teksten van zijn schrijvers te vertolken alsof ze voortkomen uit het diepst van zijn eigen ziel.

Deel dit artikel