Een hommage aan de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams die bij publiek en collega's gold als een van de meest geliefde persoonlijkheden uit de filmwereld.

clock update 19 jun 2019, 14:48

Deze uitzending is vanaf 22 juni 2019 te bekijken.

Hij speelde heel uiteenlopende rollen, variërend van het hilarisch grappige buitenaardse wezen Mork in de serie Mork & Mindy tot de heroïsche universiteitsprofessor John Keating in Dead Poets' Society. In Robin Williams Rememberedkomt Williams zelf uitgebreid aan het woord in een van zijn laatste interviews.

Remembered

De documentaire omvat Williams laatste uitgebreide televisie-interview, inclusief nooit eerder vertoonde filmclips waarin hij spreekt over zijn leven en werk, evenals interviews met mensen die hem kenden en die met hem gewerkt hebben.

Zo vertelt Williams over de periode waarin hij stand-up comedian was, zijn wens om een serieus theater-acteur te worden en zijn onvermoeibare inspanningen om in het buitenland gestationeerde Amerikaanse troepen te entertainen.

Aan het woord komt eveneens Pam Dawber – Robin Williams goede vriendin en co-star uit de serie Mork & Mindy. Dawber sprak Willams nog enkele weken voor zijn overlijden. Andere geïnterviewden zijn Henry Winkler (uit de serie Happy Days) en Yakov Smirnoff (Moscow on the Hudson), evenals de komieken Louie Anderson, Paul Rodriguez, Rick Overton, Blake Clark, en Pauly Shore.

Deel dit artikel