Close UpPreloader
Close Up

Close Up

close-up.jpg
Close Up
close-up.jpg

Woensdag rond 23.00 uur op NPO 2. Herhalingen vrijdag 13:30 uur op NPO 2 en zaterdag 8.30 uur op NPO 1.

Close Up is het documentaireprogramma van AVROTROS op het gebied van kunst en cultuur. Het programma zendt al sinds 1994 documentaires uit over architectuur, film, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, design, en mode. 

Venster op de wereld 

Close Up gooit het venster op de wereld wijd open, met kleurrijke kunst- en cultuur documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen. Al vele thema’s en personen hebben de afgelopen jaren de revue gepasseerd. Het programma maakt internationale kunst en cultuur toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek, zonder een moment aan diepgang te verliezen. 

Prijswinnende documentaires 

In een tijdsbestek van twintig jaar heeft Close Up een wereldwijd netwerk opgebouwd waarin documentairemakers, omroepen en productiemaatschappijen samenwerken om de mooiste documentaires te maken. Veel van deze documentaires hebben prijzen gewonnen, waaronder de films Niki de Saint Phalle – De droom van een architect (Françoise Giroud Prijs 2015) en Marina Abramovic – The artist is present (Publieksprijs Beste Documentaire Berlinale 2012). 

Best bekeken kunst 

In de loop der jaren heeft het programma een vaste schare fans opgebouwd. Leergierige en nieuwsgierige kijkers die hun blik op de wereld van de internationale kunst en cultuur willen verbreden. Daarmee voorziet het programma in een behoefte aan een zeldzaam genre: kunst- en cultuurdocumentaires voor een breed publiek.