Een Nederlands special forces team, geleid door commandant John de Koning, wordt in het grootste geheim naar Nigeria gestuurd om een door Boko Haram ontvoerde gijzelaar te bevrijden. De missie gaat gruwelijk mis en eindigt in een nachtmerrie.

clock update 2 okt 2021, 8:29

Hoofdrolspeler Werner Kolf heeft op 1 oktober 2021 het Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol Dramaserie gewonnen!

Een paar jaar later raakt John (gespeeld door Werner Kolf) verwikkeld in een reeks mysterieuze moorden en zetten bedrog, verraad en de trauma’s van die geheime missie het leven van hem en zijn oude teamgenoten volledig op zijn kop.

Gijzelaar blijkt een monster

Terug in Nederland heeft John zijn leven weer aardig op de rit met een gezin en een baan als beveiliger. Als John de opdracht krijgt om een Nigeriaanse minister tijdens een bezoek in Nederland te beveiligen, blijkt dat de man te zijn die hij met zijn team destijds moesten redden.

Een man die een monster bleek te zijn en die er nu voor zorgt dat die missie nog een levensgevaarlijk staartje krijgt. John gaat het gevecht aan, maar belandt in een oorlog waarin hij zijn maten, zijn gezin en zichzelf dreigt te verliezen.

Kijk Commando's via NPO Start

Opnames in Zuid-Afrika

In maart 2019 startten in de omgeving van Johannesburg in Zuid-Afrika de opnames van deze dramaserie Commando’s. Hoofdrollen zijn weggelegd voor acteurs Werner Kolf, Teun Kuilboer, Kay Greidanus, Egbert-Jan Weeber, Chiem Vreeken en Bilal Wahib.

Naast Zuid-Afrika is de serie ook in Nederland en België opgenomen. De tiendelige thriller werd geregisseerd door Iván López Núñez en Hanro Smitsman. Commando’s werd geproduceerd door NL Film in samenwerking met AVROTROS. 

De tiendelige bloedstollende actiethriller Commando’s met onder anderen Werner Kolf, Kay Greidanus, Egbert-Jan Weeber, Teun Kuilboer, Bilal Wahib en Chiem Vreeken was vanaf 30 augustus 2020 te zien op NPO 3.

Deel dit artikel