40 Jaar Tussen Kunst & Kitsch

AVROTROS

Tussen Kunst en Kitsch bestaat 40 jaar. Om dit jubileum te vieren, is een unieke tentoonstelling samengesteld. Op 16 juni geeft Martijn Akkerman, juwelenhistoricus en vaste expert van het programma, een lezing. Als meesterverteller deelt hij zijn kennis over juwelen met spannende, intrigerende en vermakelijke verhalen. Aansluitend kun je uiteraard de tentoonstelling bezoeken. 

De tentoonstelling: maar liefst 75 opzienbarende objecten uit de geschiedenis van het programma zijn te zien in Kasteel Ruurlo. Van een ets van Rembrandt tot een schilderij van Rien Poortvliet. En van prachtig eeuwenoud porselein tot een modern poppenhuis.

De lezing vindt plaats in de prachtige trouwzaal van Kasteel Ruurlo. Na de lezing kun je het kasteel bezoeken en de jubileumtentoonstelling van Tussen Kunst en Kitsch bekijken. In deze tentoonstellingen zijn ook een aantal favoriete objecten van Akkerman te zien!

Programma:
13:00 uur - Ontvangst
13:30 uur - Lezing Martijn Akkerman
aansluitend - bezoek aan het kasteel (incl. Tussen Kunst en Kitsch tentoonstelling) en gelegenheid voor koffie/thee met petit four op de externe horecalocatie “De Oranjerie” .

  Locatie:

  Kasteel Ruurlo in Ruurlo

  Wanneer:

  zondag 16 juni 2024 - vanaf 13:00 uur

  Prijs:

  € 17,50 (incl. koffie, thee & petit four in de Oranjerie)

TICKETS
AVROTROS

AVROTROS

Martijn Akkerman

AVROTROS

Broche Bolin, Rusland

AVROTROS

Diadeem Met Kam, Frankrijk, 1810

AVROTROSEva Broekema

Trouwzaal Kasteel Ruurlo