Lukt het 'gewone' mensen een misdaad te plegen en te dealen met de gevolgen van hun actie? Zijn ze opgewassen tegen de spanning en de onzekerheid die hun criminele daad met zich meebrengt? Wat is de prijs die ze betalen als blijkt dat je moet liegen tegen iedereen die je lief is?

In De Buit plegen tien normaal gesproken gezagsgetrouwe burgers de overval van hun leven en maken 80.000 euro buit. Wie het lukt om twee weken lang het hoofd koel te houden, alle opdrachten uit te voeren en uit handen te blijven van een speciaal rechercheteam, mag zijn of haar buit behouden. De plaats delict is in Helvoirt, een dorp in provincie Noord-Brabant met een hele hechte gemeenschap. Een speciaal samengesteld team van politiemensen wordt in het dorp geïnstalleerd om de aankomende misdaad op te lossen.

Erecode

Twee dagen voor de overval krijgen alle teams een locatie door waar ze zich moeten melden. De deelnemers druppelen twee voor twee binnen en (hoe kan het ook anders) de meeste deelnemers kennen elkaar al uit het dorp. Op de locatie ligt een koffer met de allereerste opdracht: jullie gaan een bus beroven en daarna verdelen jullie de buit. Klinkt makkelijk, toch? Voor het beroven van de bus krijgt iedereen een rol en er worden duidelijke afspraken gemaakt. Erecode: geen verraad. Gaat het ze lukken om de bus te beroven?

blockquote
Als één van ons wordt opgepakt, wil ik mijn naam niet horen!
Deelnemer Marieke Jacobse

Meer over de deelnemers

Deel dit artikel