Lukt het ‘gewone’ mensen een misdaad te plegen en te dealen met de gevolgen van hun criminele actie? Vriendinnen Judith en Marieke gaan deze uitdaging aan. Zijn ze opgewassen tegen de spanning en onzekerheid die hun daad met zich meebrengt? 

Judith van Baast 
Judith is 38 jaar, komt uit Krimpen aan de IJssel en verhuisde 12 jaar geleden voor de liefde naar Helvoirt. Ze is inmiddels 11 jaar getrouwd met Kees van Baast, samen hebben ze een zoon, Guus, van 11 jaar oud. Judith volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste, maar vond het toch leuker om in de winkel te staan. Ze werkt dan ook drie dagen per week bij een parfumerie in Den Bosch. In haar vrije tijd gaat ze graag tennissen, maakt ze legpuzzels, doet ze iets leuks met haar gezin, gaat ze winkelen of spreekt ze af met vriendinnen om te borrelen of uit eten te gaan. Marieke en Judith raakten via de kinderen en een gezamenlijke vriendengroep bevriend met elkaar en sinds een jaar of vier zijn ze beste vriendinnen. Ze zien en spreken elkaar meerdere keren per week en ze houden er allebei van om lekker gek te doen. Judith is wel iets rustiger. Judith houdt van gezelligheid, is zorgzaam en wil het anderen graag naar hun zin maken. Ze vindt zelf dat ze goed naar mensen kan luisteren en ze kan adviseren. Judith woont schuin tegenover het politiebureau, op een paar minuten afstand van Marieke. Ze is gek op alle tactische spelprogramma’s op televisie en heeft zelf ook wel zin in wat spanning en sensatie. Het lijkt haar dan ook fantastisch om mee te doen aan dit spel.

Marieke Jacobse 
Marieke is 45 jaar, woont al van jongs af aan in Helvoirt en is getrouwd met René. Samen hebben ze twee kinderen, Maaike van 11 en Bart van 10 jaar. Marieke woont op een paar minuten afstand van Judith aan de doorgaande weg in een vrijstaande woning. Marieke’s zaak, een cafetaria, ligt midden in het centrum van dorp. Zij en haar man runnen dit al 20 jaar. Marieke heeft de zaak overgenomen van haar vader en werkt er zelf al ruim 30 jaar. René staat het grootste deel van de week in de zaak, Marieke slechts een paar dagen per week. Ze is naast haar werk ook actief in het theater en krijgt veel energie van zingen en entertainen. Ook zit ze al 30 jaar bij de voetbalvereniging en carnavalsvereniging. Daarnaast houdt ze er, net als Judith, erg van om samen met vrienden te borrelen. Marieke omschrijft zichzelf als een persoon met een krachtige persoonlijkheid die anderen mee kan nemen in blijheid, ontroering en fanatisme. Ze kan mensen ook goed motiveren. Ze is sociaal, heeft veel vrienden en kennissen en kent bijna alle klanten in de cafetaria bij naam. En veel mensen kennen haar, Marieke wordt wel gezien als de bekendste vrouw van Helvoirt. Ze houdt van spanning en nieuwe dingen en doet daarom graag mee.

Deel dit artikel