Lukt het ‘gewone’ mensen een misdaad te plegen en te dealen met de gevolgen van hun criminele actie? Goede vrienden Koen en Wendy gaan deze uitdaging aan. Zijn ze opgewassen tegen de spanning en onzekerheid die hun daad met zich meebrengt? 

Wendy Brekelmans 
Wendy is 32 jaar, ze groeide op in Helvoirt. Toen ze 17 jaar was had ze verkering met Koen, maar omdat de twee teveel op elkaar lijken, werkte het niet. Via Koen werd Wendy geïntroduceerd in de Helvoirtse vriendengroep ’t Ploegske, waar ze Koens beste vriend Hans ontmoette. Inmiddels is ze met Hans getrouwd en samen hebben ze vier kinderen, Tess(5), Lotte(4), Hannah(2) en Lars(0). Hans en Wendy hebben allebei een plantenkwekerij/tuincentrum, de twee bedrijven runnen ze gezamenlijk. Om dit op te kunnen starten, verhuisden Wendy en haar man vorig jaar naar het buitengebied tussen Helvoirt en Cromvoirt. Wendy is nog steeds erg gehecht aan Helvoirt en is er vaak te vinden. Al haar vrienden en familie wonen er. Naast het runnen van haar bedrijf en het verzorgen van de vier jonge kinderen, rijdt ze graag paard, fokt ze paarden, zit ze op boksen of zwemt ze in hun eigen zwembad. Ook hebben ze 3 honden, 2 katten, 4 kippen, 4 pony’s en 5 konijnen. Wendy is snel, druk en heeft nooit te weinig energie. Ze houdt haar bedrijf en gezin zonder enige moeite draaiende. Ze omschrijft zichzelf als een doorzetter, eigenwijs, brutaal en lomp. Soms kan ze argwanend zijn. Ook is ze zorgzaam, kan goed met mensen omgaan, ze kan tussen de regels door lezen en heeft veel geduld. Daarnaast geeft Wendy aan dat ze creatief is en goed is in het oplossen van raadsels. Ze wil meedoen omdat ze graag nieuwe uitdagingen aangaat en het leuk vindt om dingen voor elkaar krijgt waar van anderen zeggen: ‘dat kan nooit!’. Wendy is heel erg fanatiek in het spel, het gaat haar niet eens om de prijs.

Koen van Gemert
Koen is 33 jaar en groeide net als Wendy op in Helvoirt. Hij trouwde 4 jaar geleden uiteindelijk met de beste vriendin van Wendy, maar is inmiddels vorig jaar ook weer gescheiden. Hij heeft geen kinderen en woont nu alleen in een rijtjeswoning in het dorp niet ver van het politiebureau. Koen heeft al jaren een eigen bouwbedrijf waarmee hij werkt in Helvoirt, Haaren en Vught. Hij organiseert alles, zet mensen aan het werk en bouwt zelf mee. In zijn vrije tijd gaat hij graag vissen, volleyballen of met vrienden stappen of wat drinken op een terras. Ook is hij zeer regelmatig bij Wendy en Hans thuis te vinden. Hij eet dan mee en stopt de kinderen in bed. Zij noemen hem dan ook ‘ome Koen’. Koen heeft veel vrienden, maar kan ook prima alleen zijn. Hij maakt zich niet zo snel druk, hij is dan ook erg oplossingsgericht. Koen kan dingen goed verbergen, hij heeft een pokerface en is naar eigen zeggen expert in het recht lullen van iets dat krom is. Toch kan Koen ook boos of chagrijnig zijn, dan is het even flink mis. Hij is groot fan van Hunted en vindt het dan ook fantastisch dat dit spel in zijn dorp gaat plaatsvinden, hij is net als Wendy zeer fanatiek.

← Terug naar het overzicht

Deel dit artikel