Lukt het ‘gewone’ mensen een misdaad te plegen en te dealen met de gevolgen van hun criminele actie? Collega's Silvie en Rob gaan deze uitdaging aan. Zijn ze opgewassen tegen de spanning en onzekerheid die hun daad met zich meebrengt? 

Silvie Poelmann
Silvie verhuisde voor de liefde naar Helvoirt. Ze is 43 jaar, komt uit Nijmegen en woont nu samen met vriend René in een groot vrijstaand huis aan de doorgaande weg in het dorp. René is eigenaar van diverse panden in het dorp, zoals ook van het restaurant dat Silvie runt, samen met Rob en Britt (een van de kinderen van René). Het restaurant staat aan de rand van het dorp. Het is een modern restaurant dat net een jaartje bestaat. Silvie is er niet altijd aanwezig, want ze regelt ook veel administratieve zaken vanuit huis. Silvie houdt van organiseren en is ook vrijwilliger in het creatieve team van het HelvoirThuis, het dorpshuis. Naast haar werk gaat ze graag op haar paard rijden of met haar honden wandelen in de Drunense duinen. Wandelen is iets wat Silvie sowieso graag doet, ze loopt ook ieder jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Silvie noemt zichzelf een bezige bij, ze heeft drukte nodig om in haar element te zijn. Silvie kan soms wel eigenwijs zijn en kan dingen moeilijk uit handen geven. Ze vindt het uniek dat dit spel gaat plaatsvinden in Helvoirt en wil daar graag deel van uitmaken, ook vindt het ze het leuk om stiekem te doen.

Rob Koetje
Rob is 29 jaar en een van de drie eigenaren van het restaurant. Rob is de chefkok en geeft hier dagelijks de leiding aan het keukenteam. Rob woont samen met zijn vriendin Ilona in het bos, net buiten het dorp. In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen met zijn hond, jagen of voetballen. Rob weet goed het hoofd koel te houden in stressvolle situaties, zoals bijvoorbeeld tijdens spitsuur in de keuken. Rob is een echte doorzetter, hij kan soms ook chaotisch en impulsief zijn. Rob houdt van spelletjes en is avontuurlijk ingesteld, dus hij is erg enthousiast over dit spel. In zijn vrije tijd gaat Rob graag een stuk wandelen in het bos met zijn hond of langs bij zijn ouders of vrienden en als hij tijd heeft in het weekend probeert hij een wedstrijd mee te voetballen met het 6de van vv Helvoirt.

Deel dit artikel