Lukt het ‘gewone’ mensen een misdaad te plegen en te dealen met de gevolgen van hun criminele actie? Vrienden Thijs en Casper gaan deze uitdaging aan. Zijn ze opgewassen tegen de spanning en onzekerheid die hun daad met zich meebrengt? 

Thijs van Hattum 
Thijs is 35 jaar en woont al zijn hele leven in Helvoirt en hij is een telg uit de Van Hattum-familie. Dit is een bekende familie in het dorp die actief is in het verenigingsleven. Thijs is het enig kind van Kees van Hattum. Hij heeft een goede band met zijn familie. Thijs woont samen met zijn vriendin Esther, samen hebben ze twee zoons Ties (4) en Cas (5). Thijs werkt als groepsopvoeder in de jeugdzorg in Boxtel. Hij begeleidt uit huis geplaatste jongeren met zware gedragsproblemen. Thijs was altijd heel actief in het verenigingsleven van Helvoirt, hij vindt het erg leuk om dingen te organiseren voor feesten en festivals in het dorp, zoals bij de carnaval. Ook zat hij op tennis. Op dit moment doet hij dit allemaal niet meer omdat hij druk is met werk, het gezin en het afronden van zijn studie HBO Pedagogiek. Wel probeert hij naar alle thuiswedstrijden van PSV te gaan en doet hij ieder jaar mee met de carnavalsoptocht. Daarnaast doet Thijs graag leuke dingen met vrienden of met zijn gezin. Thijs omschrijft zichzelf als een nieuwsgierig en leergierig persoon die betrokken is en geïnteresseerd is in anderen. Ook noemt hij zichzelf een doorzetter die vol voor dingen gaat. Thijs zit niet graag stil. Hij is energiek, veel aan het woord en graag met veel dingen tegelijk bezig. Hij kan soms teveel hooi op zijn vork nemen en verliest dan het overzicht. Ook heeft hij moeite om zich lang te concentreren. Thijs en Casper kennen elkaar voornamelijk van het gezamenlijk bezoeken van festivals, zoals Lowlands. Beiden houden ervan samen nieuwe dingen te ondernemen en doen daarom graag mee aan dit spel.

Casper Kemps 
Casper is 28 jaar en groeide op in Helvoirt. De afgelopen jaren heeft hij veel gereisd. Ook studeerde hij fysiotherapie en werkt hij op dit moment in een praktijk in Den Bosch. Toch wil hij graag wat anders en daarom is hij net weer gestart met een nieuwe opleiding ‘Organization Studies’. Hij heeft een kamer in Tilburg, maar heeft nog steeds een goede band met Helvoirt. Zijn ouders en zijn broer wonen er, en als zij op vakantie gaan past Casper op het huis. Hij heeft veel vrienden in Helvoirt en hij start sinds dit seizoen weer met voetbal in Helvoirt. Naast sporten houdt hij van reizen, muziek en dansen. Caspers vrienden en familie zijn zeer belangrijk voor hem, hij ziet ze dan ook regelmatig. Doordat hij veel verschillende interesses heeft, brengt hij niet veel tijd door met een bepaalde groep, maar met veel verschillende mensen. Casper omschrijft zichzelf als een energiek, spontaan, sociaal en sportief persoon. Ook is hij positief ingesteld en kan hij mensen goed motiveren, hij kan goed luisteren en wijst mensen graag op hun kwaliteiten en goede eigenschappen. Ook weet hij de rust en het overzicht bewaren. Casper is niet zo goed in plannen en kan laks zijn in dingen. Bij zijn vrienden staat hij bekend als iemand die altijd te laat is. Casper en Thijs zijn allebei geboren en getogen Helvoirtenaren en kennen elkaar uit het dorp. Ook zijn ze dus festivalmaatjes en houdt Casper er ook erg van om nieuwe dingen te ondernemen.

← Terug naar het overzicht

Deel dit artikel