Lukt het ‘gewone’ mensen een misdaad te plegen en te dealen met de gevolgen van hun criminele actie? Vincent en zijn zoon Paul gaan deze uitdaging aan. Zijn ze opgewassen tegen de spanning en onzekerheid die hun daad met zich meebrengt? 

Vincent Streefland
Vincent is 56 jaar en eigen baas van een installatie-/loodgietersbedrijf. Hij is getrouwd met Ella en samen hebben zij drie kinderen: twee dochters (22 en 24) en een zoon, Paul (19). Vincent houdt van koken, geniet van zijn tuin en zijn eigen zwembad. Daarnaast is hij een echte entertainer. Vincent speelt saxofoon bij de plaatselijke harmonie en bij een orkest, genaamd Full Stage Collective, en zingt in zijn vrije tijd. Hij wordt door zijn vrienden ook wel de Brabantse René Froger genoemd. Vincent is naar eigen zeggen ‘een begrip in Helvoirt’. Als 19-jarige jongen heeft Vincent als Unifil-soldaat gediend in Libanon. Vincent omschrijft zichzelf als sociaal, een gevoelsmens en oplossingsgericht. Vincent beschouwt zijn zoon als zijn beste vriend. Hoe zijn vader was en met hem omging, dat hoopt hij ook voor de gemeenschap en zijn kinderen te kunnen zijn: behulpzaam. Vincent is een echte Ajax-fan en gaat met regelmaat met zijn zoon naar wedstrijden.

Paul Streefland 
Paul is 19 jaar en heeft net zijn MBO- diploma ‘Green Engineering’ behaald. Hij is meteen begonnen in het bedrijf van zijn vader dat hij uiteindelijk zal gaan overnemen. Paul deelt de liefde voor muziek met zijn vader en heeft dezelfde drive waar het gaat om doorzettingsvermogen. Paul ging jaren mee met zijn vader naar de harmonie waar hij ook lid van was, maar is hier onlangs mee gestopt. Wel zit Paul nog in Full Stage Collective, samen met zijn vader, waarin Paul net als zijn vader de saxofoon bespeelt. Een jaar geleden hebben zij met het orkest een toer naar China gemaakt, waar ze allebei reuzetrots op zijn en met veel plezier op terug kijken. Paul is groot fan van Ajax en mist geen duel van zijn cluppie, het liefst gaat hij daarvoor naar de ArenA. Paul omschrijft zichzelf als sociaal, sportief, ook kan hij mensen goed inschatten en wil hij graag nieuwe dingen leren.

← Terug naar het overzicht

Deel dit artikel