Schaatskampioenen Marianne Timmer en Rintje Ritsma stomen twaalf bekende mannen en vrouwen klaar voor een ijskoude strijd in het nieuwe AVROTROS-programma De ijzersterkste. Schaatsheld Jochem Uytdehaage keert terug naar het ijs, maar dit keer als reporter langs de baan. Het programma wordt gepresenteerd door Toine van Peperstraten.

De bekende nedelanders die de schaatsen onder gaan binden zijn: actrice Renée Fokker, radio DJ Wouter van der Goes, journaliste Nynke de Jong, zanger en presentator Jan Smit, presentator Renze Klamer, presentatrice Welmoed Sijtsma, actrice Ortal Vriend, vlogger Enzo Knol, acteur Kees Boot, ex-judoka Mark Huizinga, ex-hockeyster Kim Lammers en presentatrice Fidan Ekiz.

Marianne Timmer en Rintje Ritsma nemen het tegen elkaar op en zetten alles op alles om het beste uit hun team te halen. Zij coachen ieder zes deelnemers en maken daarbij niet alleen gebruik van hun eigen expertise. Topschaatsers als Sjinkie Knegt, Antoinette de Jong, Esmée Visser, Dai Dai Ntab en Kai Verbij en trainers van de KNSB delen hun kennis met de deelnemers.

Elke week staat er een ander onderdeel op het programma, dit loopt uiteen van een ploegenachtervolging tot het koningsnummer de 1500 meter. Uiteindelijk zal blijken welke deelnemer zich met recht de ijzersterkste mag noemen. 

De ijzersterkste is vanaf 30 november om 20.25 uur wekelijks te zien bij AVROTROS op NPO1. 

Deel dit artikel