Zaterdag 30 november 2019 gaat de eerste uitzending van De ijzersterkste van start. Twaalf bekende mannen en vrouwen gaan na maanden van training voor het eerst de strijd met elkaar aan.

Presentator Toine van Peperstraten wordt bijgestaan door schaatskampioenen Marianne Timmer en Rintje Ritsma. Zij zullen elk hun eigen team samenstellen naar aanleiding van de eerste race. Schaatsheld Jochem Uytdehaage vangt de deelnemers direct na de race op voor een eerste reactie. 

In de eerste wedstrijd schaatsen alle deelnemers een 1500 meter, de koningsafstand van het schaatsen. Daarna zullen de teams worden samengesteld door Marianne en Rintje. Als de teams duidelijk zijn, schaatsen de deelnemers nog één spannende ronde, één tegen één. 

De mannen die deelnemen aan De ijzersterkste zijn: Enzo Knol, Jan Smit, Kees Boot, Mark Huizinga, Renze Klamer en Wouter van der Goes. De vrouwen die de schaatsen onder binden zijn: Fidan Ekiz, Kim Lammers, Nynke de Jong, Ortal Vriend, Renée Fokker en Welmoed Sijtsma. 


De eerste uitzending van De ijzersterkste is 30 november 2019 om 20.25 uur te zien op NPO1. Daarna is de uitzending hier terug te kijken. 

Deel dit artikel