Ah ja, de schoolpleinen stromen weer vol met ouders en kinderen. Hoewel de één daar heel relaxed onder blijft, is de ander alweer tot tien aan het tellen. Hier op een rijtje: de vier, volgens onze redactie, grootste ergernissen op het schoolplein. 

De altijd aanwezige vader en moeder
Je hebt van die moeders en vaders die hele dagen op en rondom het schoolplein te vinden zijn. Ze zitten vaak in alle mogelijke commissies om bij zoveel mogelijk activiteiten en beslissingen betrokken te zijn. Wat een ander regelt, daar branden ze liever hun vingers niet aan. Want een idee van een ander is al kansloos vanaf de start. Vaak draait het (onbewust) niet om het welzijn van de kinderen, maar om het welzijn van zichzelf. Want als je je idee zelf leuk vindt, vinden de kinderen dat vast ook. Nou, nee dus. 

Welke kut is er verantwoordelijk voor de klassenindeling?

Het 'het zijn altijd dezelfden'-gezeik
Als je meehelpt met een activiteit op school hoef je geen bedankje te verwachten. De eeuwige meehelp- moeders en vaders trakteren je op het gezeik dat het altijd dezelfde mensen zijn die komen helpen. En dat je er nu dan toch bent, dat maakt helemaal niets uit. Het moet worden gezegd, en je moet je er schuldig over voelen. Bedankt hè!

''Het zal wel aan de opvoeding liggen''
Als je denkt dat je het ergste hebt gehad, hebben we ook nog de ouders die zich bemoeien met de opvoeding, of de opvoeding van hun kind met dat van een ander vergelijken. Iedere ouder geeft hun kind als het goed is normen en waarden mee, maar wel vaak op een eigen manier. Er zijn echter nog ouders die het recht denken te hebben om zich er mee te bemoeien. De grap is vaak ''dat zou mijn kind nooit doen'', maar als ze even wegkijken... 

Roddels die ontstaan op het schoolplein
Op het schoolplein worden niet alleen de bekende roddels besproken, maar er ontstaan ook vaak nieuwe roddels. Wat er ontstaat: een groepje mensen op het schoolplein die roddelen en schijnheilig gaan doen als ze merken dat je - over wie ze het net uitgebreid hebben gehad - in de buurt bent. 

BACK TO SCHOOL WEKEN

De koffer staat weer stoffig te worden op zolder, de herinneringen van afgelopen zomer beginnen langzaam te vervagen en je moet je wekker weer zetten: de vakantie is nu écht (bijna) voorbij. De komende drie weken brengen wij je dagelijks back to school-updates waar je blij van wordt. Van binge-watchen van De Luizenmoeder, tips en tricks voor studenten, tot aan zomerse playlists, samengesteld door onze radio-dj's, voor op de fiets, in de bus of in de trein. Let's go back to school!

Deel dit artikel