Zondag 10 februari 2019 start het tweede seizoen van De Luizenmoeder, de serie die zich afspeelt op en rondom basisschool De Klimop. Kom vast in de stemming met de leukste, grappigste en meest herkenbare fragmenten uit het eerste seizoen. 

Verjaardagstraktaties, parkeerbeheer, klaaroverdiensten, appgroepjes, 10-minuten-gesprekjes en de allesoverheersende moedermaffia - in De Luizenmoeder maak je kennis met een van de meest herkenbare arena's voor ouders: het schoolplein van de basisschool.

Niet jarig vandaag

Er is elke dag wel een kindje jarig, maar als Juf Ank zegt dat je niet jarig bent, dan ben je dat ook niet. Ook niet als je verantwoorde perenmolletjes hebt, voor naast de Bananen-Minions.

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent

Het catchy melodietje van de welkomstboodschap van Juf Ank groeide al snel uit tot een hit. Zing allemaal uit volle borst mee: Stamp met je voeten, zet je handen in je zij... Ik ben Ank en wie ben jij?

Dag, dag, dag ouders van groep 3

Van de ene hit naar de ander! Juf Ank maakt muzikaal duidelijk dat het tijd is voor de ouders om de klas te verlaten. Al is het voor de nieuwe ouders nog wat lastig te begrijpen...

Niet meer zwaaien

Hebben de ouders eindelijk de klas verlaten, blijven ze nog heel lang zwaaien. Dat is niet de bedoeling! Daar heeft Juf Ank wat op bedacht: het zwaailicht. Als het half 9 is, gaat het stoplicht op... oranje?

Seksuele voorlichting

Stampers, stuifmeel, babyplantjes, een voorbips en de pielemuis. Juf Ank probeert de kinderen wat bij te brengen over speciaal knuffelen.

Wie heeft de grootste?

De suprises voor de Winterklaasviering worden uitgedeeld. Hannah brengt Floors prinsessencreatie naar de klas, maar merkt al snel dat de afmeting en afwerking van het kasteel gevoelig liggen. 

Daar gaat je familie-BBQ

De bel is gegaan, tijd om naar huis te gaan! Maar als er speelafspraken worden gemaakt, loopt het uit de hand. Vijf kinderen... zie je dat wel zitten, Hannah?

Seizoen 2 van De Luizenmoeder

Het nieuwe schooljaar op De Klimop is aangebroken en alle vertrouwde gezichten verzamelen zich weer op het schoolplein. Ook Hannah, die inmiddels is gepromoveerd tot klassenmoeder. In haar nieuwe functie probeert ze het evenwicht in de schoolplein-ouderhiërarchie te herstellen. Intussen heeft de school het zwaar - het aantal leerlingen loopt terug en de leraren moeten alles op alles zetten om de kinderen niet te verliezen aan andere scholen. Ook dit nieuwe schooljaar krijg je weer hilarische en herkenbare momenten voorgeschoteld. Van een nieuw en waterdicht veiligheidsbeleid, tot commotie rondom de kerstviering en het afscheid van juf Helma.

De Luizenmoeder seizoen 2 zie je vanaf zondag 10 februari om 20.25 uur op NPO 3.

Deel dit artikel