'Hallo allemaal. wat fijn dat je er bent, ben je voor het eerst hier? Of ben je al bekend?'  Vanaf zaterdag 22 februari zendt AVROTROS het eerste seizoen van De Luizenmoeder uit. De herhalingen zijn wekelijks te zien rond 23.00 uur op NPO 3.

Het zijn altijd de nieuwkomers - Afl. 1

In de eerste aflevering van De Luizenmoeder zien we Hannah en haar dochter Floor, die nieuw is op basisschool ‘De Klimop’. Hannah maakt kennis met de moedermaffia op het schoolplein, met voorzitster van de ouderraad Nancy, met directeur Anton en met juf Ank.

22 februari om 23.00 uur op NPO 3 (hh)

Afspraak is afspraak - Afl. 2

Directeur Anton maakt kennis met de nieuwe conciërge. Hannah probeert haar dochter na schooltijd onder te brengen bij een vriendinnetje, helaas wil dat niet helemaal lukken. Juf Ank wordt gek van de ouders die te lang blijven zwaaien op de gang en neemt strenge maatregelen...

29 februari om 23.00 uur op NPO 3 (hh)

Er zijn er twee jarig, hoera hoera - Afl. 3

Het dochtertje van Hannah is jarig, maar zij wil Youandi niet uitnodigen. Het is aan Hannah en Kim om dit als volwassenen op te lossen. Onder de bezielende leiding van juf Ank zullen ze hier vast uit moeten komen. Maar dit is niet het enige waar Hannah tegenaan loopt, wat laat je je kind trakteren in groep 3?!

7 maart om 23.00 uur op NPO 3 (hh)

Laat ze maar glanzen - Afl. 4

In de vierde aflevering bereiden de ouders en docenten zich voor op de tienminutengesprekken die worden onderworpen aan een nieuwe, zelfbedachte methode van directeur Anton. Door stilte te laten ontstaan en de ander te laten glanzen kun je volgens Anton in het hoofd van de ouder komen. Stagiaire Bobbi krijgt van Anton de primeur:

14 maart om 23.00 uur op NPO 3 (hh)

Lentekriebels - Afl. 6

Juf Ank geeft op basisschool 'De Klimop' een geheel eigen invulling aan het thema Lentekriebels. De ouders van groep 3 vinden de seksuele voorlichting van juf Ank echter geen succes en gaan het gesprek aan:

21 maart om 22:55 uur op NPO 3 (hh)

Een helder licht - Afl. 7

Het is 1 april op basisschool 'De Klimop'. Directeur Anton heeft zoals elk jaar weer een aantal grappen voorbereid. Daarnaast verdeeld juf Ank de kinderen in zonnen, manen, sterren en raketten. Verschillende ouders zijn het hier niet mee eens en komen verhaal halen bij juf Ank:

28 maart om 22:55 uur op NPO 3 (hh)

Kanjertraining - Afl. 8

Op basisschool 'De Klimop' geeft juf Ank zogenaamde Kanjertraining aan groep 3. Ze leert de kinderen van zich af te bijten, maar of dit de manier is...

4 april om 22:45 uur op NPO 3 (hh)

Send in the clowns - Afl. 9

De laatste schooldag voor de zomervakantie is aangebroken op basisschool 'De Klimop'. Iedereen maakt zich op voor het eindfeest. Er is wat consternatie over het thema van het eindfeest door een mailtje dat Hannah naar de ouders heeft gestuurd:

11 april om 22:55 uur op NPO 3 (hh)

De Luizenmoeder seizoen 2 - Special

Blik terug op het tweede seizoen van De Luizenmoeder met hilarische bloopers, uniek achter-de-schermenmateriaal en de leukste scènes van juf Ank, directeur Anton, juf Helma, congiërge Volkert, vrijwilligster Nancy, luizenmoeder Hannah, alle ouders op het schoolplein en de kinderen van 'De Klimop'.

18 april om 22:55 uur op NPO 3 (hh)

Deel dit artikel