'Hallo allemaal. wat fijn dat je er bent, ben je voor het eerst hier? Of ben je al bekend?'  Van 9 mei t/m 4 juli 2020 is het tweede seizoen van De Luizenmoeder terug te kijken! 

Aflevering 1: Safety First

Een nieuw schooljaar op 'De Klimop' breekt aan. Hannah is gepromoveerd tot klassenmoeder en Juf Ank is met haar leerlingen overgegaan naar groep 4. De eerste dag begint al goed: directeur Anton introduceert het nieuwe principe 'Safety first', waardoor de school de veiligste van de regio moet worden. 

Kijk deze aflevering op NPO Plus

Aflevering 2: Gezien als Meisje

Juf Helma nadert haar pensioen, dus er wordt een vacature geplaatst. Juf Ank en Juf Helma zijn hevig gecharmeerd van sollicitant Matthis. 

Kijk aflevering 2

Aflevering 3: Fons de Poel

Het is Kinderboekenweek. Wanneer juf Helma en groep 8 smullen van gruwelijke sprookjes, maakt Karel zich zorgen over de impact daarvan op zijn zoon Philippien. Directeur Anton zet alles op alles om een BN'er te regelen voor het slotfeest van de Kinderboekenweek. Intussen geven Hannah en Nancy allebei een andere invulling aan de voorleeshoek. 

Kijk aflevering 3

Aflevering 4: Jezus in je Hart

De Klimop maakt zich klaar voor het kerstfeest. Hannah coördineert het kerstdiner van groep 4, maar raakt tureluurs door alle allergieën en dieetwensen. Directeur Anton en Nancy willen het traditionele kerstverhaal opvoeren met de docenten, maar daar steekt Pjotr-Jan (Vincent Rietveld) een stokje voor - De Klimop is immers een openbare basisschool. 

Kijk aflevering 4

Aflevering 5: Genocide-hoed

Nancy heeft last-minute iemand moeten regelen voor de schoolfoto’s, dus dit jaar is vriendin Anne-Mart de fotografe. Zij houdt er nogal curieuze ideeën op na, die niet bij iedereen in goede aarde vallen.

Kijk aflevering 5

Aflevering 6: Korte Rondjes

De jaarlijkse sponsorloop staat weer voor de deur. Dit jaar wil directeur Anton heel graag meer geld ophalen dan de andere basisscholen in de buurt, dus hij laat conciërge Volkert de rondjes wat korter maken. De ouders op het schoolplein troeven elkaar af met welk kind het meeste geld zal ophalen.

Kijk aflevering 6

Aflevering 7: Witte Puntjes

Er is een luizenplaag in de klas van Juf Ank. Alle luizenmoeders worden opgetrommeld om te pluizen, want alleen als iedereen luisvrij is kan het schoolkamp doorgaan. Karel neemt uiteindelijk drastische maatregelen. Walter en Kenneth maken zich druk om Moederdag: waarom krijgen zij als vader geen presentje? Ondertussen krijgt directeur Anton verdrietig nieuws.

Kijk aflevering 7

Aflevering 8: Harakiri

Het is bijna ramadan. Directeur Anton moet zijn belofte aan de ouders van Ahmed nakomen en organiseert een ramadan-markt. Volkert wordt ergens van beschuldigd, dus de schoolpleinouders roddelen er lustig op los. Alleen Hannah gaat naarstig op zoek naar de waarheid.

Kijk aflevering 8

Aflevering 9: Lievelingsjuf

Juf Helma neemt afscheid van De Klimop. Er wordt een groot feest voor haar georganiseerd, waarvoor Nancy en Hannah de leiding hebben. De Cito-resultaten houden de ouders van groep 8 bezig, terwijl de ouders van groep 4 betwijfelen of De Klimop wel de juiste school is voor hun kinderen.

Kijk aflevering 9

 

Deel dit artikel