Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent… De twee seizoenen van de tv-serie De Luizenmoeder braken in 2018 en 2019 record na record. Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn nu terug in hun eerste bioscoopfilm.

Luizenmoeder - De Film is een film vol humoristische - en herkenbare situaties op - en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool. 

Het verhaal

Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. 

Onderhuidse spanningen en een nieuwe liefde

Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op.

De release van de bioscoopfilm staat gepland op 28 juli 2021. Vanaf dan is de film in de bioscopen te zien, mits deze weer open zijn door versoepelingen rondom het coronavirus natuurlijk.

Hoe goed ken jij de Luizenmoeder? Doe de quiz!

Deel dit artikel