Zondag 17 maart 2019 vond in VondelCS de uitreiking van de Zilveren Krulstaart plaats, de Nederlandse vakprijs voor scenaristen. In drie categorieën werden de beste Nederlandse scenario’s van het afgelopen jaar gekozen. De vakprijs is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers, een gezelschap van collega-scenarioschrijvers. De prijs voor Beste Scenario TV-serie ging naar het AVROTROS-programma De Luizenmoeder.

De drie categorieën van de Zilveren Krulstaart zijn Scenario Kort (tot 60 minuten), Scenario Film (langer dan 60 minuten) en Scenario TV-serie. De jury had de keuze uit alle TV-drama's en speelfilms die zijn uitgebracht en uitgezonden tussen 1 januari en 31 december 2018. Naast de Krulstaarten werden ook de Zilveren en Gouden Pennen uitgereikt. Deze prijzen zijn voor de meest succesvolle films van het afgelopen jaar.

Beste TV-script

Schrijvers Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben mochten zondag 17 maart de prijs voor beste TV-script in ontvangst nemen. Ze kregen de prijs voor de scenario's van het eerste seizoen van de succesvolle dramaserie De Luizenmoeder, begin 2018 uitgezonden bij AVROTROS. De Luizenmoeder speelt zich af op basisschool De Klimop en gaat over het reilen en zeilen van de moeder-maffia op het schoolplein. De andere genomineerden voor de Zilveren Krulstaart waren de series Klem en Mocro Maffia.

Deel dit artikel