In de 1e aflevering reist Spike, gitarist van Di-rect en The Deaf, naar Nashville om inspiratie op te doen voor zijn door hem zelf te bouwen droominstrument: een elektrische gitaar en sitar in één, iets wat nooit eerder is gemaakt.

Spike was vroeger enorm gefascineerd door Pete Townshend van The Who en zijn Gibson en reist allereerst naar de Gibsonfabriek in Nashville om inspiratie op te doen. Thuisgekomen gaat hij aan de slag met Eugen Wulff, onder professionele artiesten zeer geliefd om zijn handgemaakte gitaren met een jaren ’50 / ’60 look.

Spike-look

Op Spikes nieuwe album staat een nummer waar zowel de elektrische gitaar als de sitar in voorkomen. Zonder ingenieuze vinding kan hij dit nummer niet live spelen. Daar blijft het niet bij qua wensen: het unieke instrument moet ook de retro-klassieke Spike-look krijgen. 

Droominstrument?

Dominic Seldis is getuige van bloed, zweet, tranen en euforie tijdens het realiseren van Spike’s ideale instrument. Ten slotte bezoekt Dominic het eerste optreden waarbij Spike het publiek kennis laat maken met zijn zelfgebouwde gitaar. Klinkt zijn zelfgebouwde droominstrument zoals hij hoopt dat hij klinkt?

Vrijdag 16 juni 20:25 uur NPO2

Deel dit artikel