In de rubriek Klassiek Koken bereiden Tijl en chef André Amaro de lievelingskostjes van componisten. In de achtste aflevering is dat het lievelingsgerecht van Richard Wagner: gebraden haas. Bekijk het recept!
Richard Wagner deed op zijn 18e mee aan een jachtpartij en schoot per ongeluk een haas. Hij was zo ontdaan dat hij vegetarisch werd - tòt zijn vrouw Cosima een haas zo lekker bereidde, dat hij het gewoon op at. In de laatste Klassiek Koken eren Tijl en chef Amaro de grote Wagner met zijn haat-liefde-gerecht.
GEBRADEN HAAS MET PROSCIUTTO
Wat heb je nodig?
- Vier hazenbouten
- Vier plakken prosciutto
- Zwarte peper
- Zeezout
- Vijf laurierbladeren
- Wildfont
- Roomboter
- Bloem
- Olijfolie
- Water
- Een rode ui
- Rode wijn
- Een paar teentjes knoflook
- Een braadpan
Bereidingswijze
- Bestrooi de hazenbouten met bloem, zeezout en zwarte peper.
- Bak de bouten aan in een braadpan met roomboter.
- Als de bouten beginnen de bruinen, voeg je de gesnipperde ui en geperste knoflook toe.
- Laat de ui en knoflook even meebakken.
- Blus het geheel af met een glas rode wijn en de wildfont.
- Voeg de laurierbladeren toe.
- Schenk water in de pan tot de bouten onder water staan.
- Leg op elke bout een plak prosciutto en zet de deksel driekwart op de pan.
- Laat de pan zo’n drie uur pruttelen tot het vlees van het bot valt.
- Eet smakelijk!
Tip: Zet tijdens het koken en eten deze speellijst met mooie muziek van Wagner op.