In de rubriek Klassiek Koken bereiden Tijl en chef André Amaro de lievelingskostjes van componisten. In de derde aflevering zijn dat de knoflookmosselen van Puccini. Bekijk het recept!

“Een goed libretto is als een goede maaltijd.” Operacomponist Puccini hield van de goede dingen in het leven: sigaren, goede wijn en mooie vrouwen. Zijn vrouw beschuldigde hem van een affaire en daarom besloot ze op een avond haar mosselen klaar te maken met heel wat knoflook, om de vrouwen uit de buurt te houden. Het is dus eigenlijk het lievelingsrecept van Puccini’s vrouw, maar Tijl en Amaro wagen het er toch op.

MOSSELEN MET KNOFLOOK, KNOFLOOK, KNOFLOOK EN BRUSCHETTA

Wat heb je nodig?

- Lekker landbrood in plakken

- 4 tenen knoflook

- 2 kilo mosselen

- Olijfolie

- Een bosje peterselie

- Een witte ui

- Een glas witte wijn (of een fles, mag ook)

- Een mosselpan

Bereidingswijze

- Spoel de mosselen schoon onder stromend koud water.

- Snipper de ui en snij de knoflook klein.

- Zet de mosselpan op het vuur en laat hem warm worden.

- Bak als de pan warm is de gesnipperde ui aan in de olijfolie.

- Als de ui glazig is, kan de knoflook erbij.

- Roer het mengsel een keer om en voeg de mosselen toe.

- Voeg een glas witte wijn toe.

- Laat de mosselen nog vier minuten doorkoken met de deksel op de pan.

- Als de mosselen openspringen zijn ze klaar.

- Leg de mosselen op een bord en top ze af met wat peterselie.

- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Overgiet de plakken landbrood met olijfolie en wat gehakte knoflook.

- Bak ze in de oven goudbruin.

- Eet smakelijk!

Tip: zet tijdens het koken en eten deze speellijst met muziek van Puccini op.

Deel dit artikel