De Tiende van Tijl
AVROTROS De Tiende van Tijl

Over De Tiende van Tijl

Tijl Beckand in De Tiende van Tijl
Tijl Beckand
Tijl Beckand in De Tiende van Tijl


Tijl Beckand brengt in het AVROTROS-programma De Tiende van Tijl bijzondere verhalen achter klassieke muziek op eigen wijze tot leven.

Hij geeft antwoord op intrigerende vragen zoals: Welke componist moest het opsteken van een sigaar met de dood bekopen? Wie was de grootste oplichter in de geschiedenis van de klassieke muziek? En wat is het ultieme muziekmoment van de meest vooraanstaande klassieke musici van Nederland?

Tijl Beckand: “Ik ben er trots op dat ik mijn passie voor klassieke muziek alweer vijf seizoenen lang primetime met de kijker mag delen. Sinds de start in 2011 is de waardering van de kijker hoog en de betrokkenheid groot. Samen met jonge talenten en gevestigde namen maak ik reizen door de klassieke muziekgeschiedenis en deel ik de meest bijzondere verhalen. In 2016 vroeg ik mijn gasten naar hun meest favoriete muziekmoment. Waardoor worden zij zo geraakt en wat is er zo bijzonder aan het stuk? Muziekervaringen die mooie persoonlijke verhalen opleveren.

Hoor meer met AVROTROS Klassiek

Hoor meer met AVROTROS Klassiek

3 keer per jaar een klassiek magazine inclusief jong talent-cd in je brievenbus? AVROTROS Klassiek presenteert! geeft jonge musici een boost aan de start van hun carrière.

Word lid