Waar waren we zonder innovatie? Verzopen? Weggevaagd? Tijdens 'De wereld van morgen' wordt de Nederlandse Innovatieprijs 2020 uitgereikt aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland van dit jaar. Er wordt gekeken hoe zij Nederland steeds een stukje beter, productiever of mooier maken.

Deze prijs erkent de betrokkenheid en innovativiteit van een Nederlands bedrijf. Deze prijs hoort bij een van de grootste onderzoeken naar innovatie, uitgevoerd door de Nederlandse Monitor. Deze monitor, uitgevoerd door het Amsterdam Centre for Business Innovation, onderzoekt jaarlijks hoe innovatief Nederlandse bedrijven zijn en hoe zij omgaan met actuele thema’s als de Brexit en de energietransitie.

In het programma wordt niet alleen een de prijs uitgereikt, maar worden ook alle nieuwe ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van innovatie en technologie weergeven. Aan de vooravond van de vierde Industriële Revolutie zoomt De Wereld van Morgen in op ontwikkelingen en innovaties die de wereld beter maken.

Dag in dag uit houden wetenschappers, bedrijven en organisaties zich bezig met technologieën die de meest uiteenlopende problemen oplossen. Van de ontwikkeling van de zelfrijdende auto tot de inzet van kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg. En hoe lossen we het klimaatprobleem op? Het televisieprogramma De Wereld van Morgen toont spraakmakende innovaties die niet eens zo heel lang meer op zich laten wachten.

De Wereld van Morgen wordt dit jaar tijdens de klimaatweek uitgezonden en daarom is er speciale aandacht voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wordt in dit AVROTROS-programma de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Innovatieprijs bekendgemaakt.

De Wereld van Morgen, maandag 19 oktober om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO1

Deel dit artikel