Hoe ziet leven er in de toekomst uit? Laten we onze huizen 3d-printen? Bezorgen drones onze boodschappen? En gaan we met de vliegende auto naar ons werk of zijn onze banen door robots overgenomen?

Aan de vooravond van de vierde Industriële Revolutie zoomt De Wereld van Morgen in op ontwikkelingen en innovaties die de wereld beter maken. Dag in dag uit houden wetenschappers, bedrijven en organisaties zich bezig met technologieën die de meest uiteenlopende problemen oplossen. Van de ontwikkeling van de zelfrijdende auto tot de inzet van kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg. En hoe lossen we het klimaatprobleem op? Televisieprogramma De Wereld van Morgen toont spraakmakende innovaties die niet eens zo heel lang meer op zich laten wachten.

Hoe staat Nederland ervoor?

Rondom De Wereld van Morgen werkt AVROTROS samen met De Nederlandse Innovatie Monitor. Deze monitor, uitgevoerd door het Amsterdam Centre for Business Innovation, onderzoekt jaarlijks hoe innovatief Nederlandse bedrijven zijn en hoe zij omgaan met actuele thema’s als de Brexit en de energietransitie. 

Ken of ben je iemand die werkzaam is bij een innovatief bedrijf dan kun je de monitor invullen via onderstaande link. Het invullen van deze vragenlijst biedt nieuwe inzichten in het innovatie- en concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven.

Vul de Innovatie monitor vragenlijst in 

Nederlandse Innovatieprijs 2019

Alle deelnemers aan het grootschalige onderzoek van De Nederlandse Innovatie Monitor maken kans op de Nederlandse Innovatie Prijs 2019. Afgelopen jaar ging de prijs naar Machinefabriek Boessenkool B.V. uit Almelo, die onder andere de Emergency drone ontwikkelde; een drone waarmee gewonde soldaten uit gevaarlijk gebied gehaald kunnen worden zonder dat andere levens in gevaar dreigen te komen.

De Wereld van Morgen

Wil je weten wat de toekomst voor je in petto heeft? Kijk dan op woensdag 26 juni om 20:30 uur op NPO 1 naar De Wereld van Morgen.

Deel dit artikel