AVROTROS.nl

De nieuwe Stradivarius

In De nieuwe Stradivarius ontwerpen zes topmuzikanten samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale instrument. Weten ze de juiste snaar te raken?
  • Op dit moment zijn er geen uitzendingen
  • NPO 2

Accordeonbouwers Günter Lerch en Noud Martinali

Accordeonbouwers Günter Lerch en Noud Martinali

Noud Martinali begeleidt Tren van Enckevort bij het bouwen van zijn ultieme accordeon. Ze worden bijgestaan door de Oostenrijkse Günter Lerch, eigenaar van een Italiaanse accordeonfabriek. Lees meer over de meesterbouwers.

Het ambacht in Nederland voor de accordeon is aan het verdwijnen. Accordeonbouwer Noud Martinali is gepensioneerd en niemand in Nederland heeft het vak van hem overgenomen. Toch zal Noud, die in het verleden een accordeon voor Tren heeft gebouwd, Tren begeleiden in het maken van zijn eigen accordeon. Maar de bouw van de accordeon gebeurt grotendeels in een klein stadje Castelfidardo, Italië, waar Tren wordt bijgestaan door Günter Lerch.

Accordeonfabriek
Günter komt zelf uit Oostenrijk en is eigenaar van een kleine accordeonfabriek in Castelfidardo. Hij heeft altijd een speciale band met Italië gehad. Niet alleen door zijn vrouw - die Italiaanse is, maar ook door zijn grote liefde voor accordeons. Deze twee liefdes zorgden ervoor dat Günter besloot om in het centrum van de accordeons, Castelfidardo, een fabriek te bouwen.

De nieuwe Stradivarius met Günter Lerch, Noud Martinali en Tren van Enckevort: vrijdag 30 juni om 20.25 uur op NPO 2.

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.