AVROTROS.nl

De nieuwe Stradivarius

In De nieuwe Stradivarius ontwerpen zes topmuzikanten samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale instrument. Weten ze de juiste snaar te raken?
  • Op dit moment zijn er geen uitzendingen
  • NPO 2

Vioolbouwer Bas Maas

Vioolbouwer Bas Maas

Vioolbouwer Bas Maas ondersteunt violiste Maria-Paula Majoor met het bouwen van haar eigen Stradivarius. Lees meer over de meesterbouwer.

In het verleden was Bas cellist, maar hij heeft zich tegenwoordig gespecialiseerd in de nieuwbouw van violen. De relatie tussen vorm en klank is wat Bas zo fascineert in zijn ambacht als vioolbouwer. “Wat zijn de effecten van verschillende ontwerpen, welvingen, soorten hout, methodes, en lakken?” Deze variabelen weegt hij zorgvuldig af voordat hij aan een nieuwe viool kan beginnen.

Vioolbouwconcours
Bas won in 2003 met zijn afstudeerproject de Benslow Music Trust Award en hij participeert regelmatig in internationale vioolbouwconcoursen, zoals in Cremona, Italië. Bas heeft meer dan 60 instrumenten gebouwd en vindt het een grote uitdaging om Maria-Paula te assisteren in het bouwen van haar eigen viool. 

De nieuwe Stradivarius met Bas Maas en Maria-Paula Majoor: vrijdag 7 juli om 20.25 uur op NPO 2.

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.