AVROTROS.nl

De nieuwe Stradivarius

In De nieuwe Stradivarius ontwerpen zes topmuzikanten samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale instrument. Weten ze de juiste snaar te raken?
  • Op dit moment zijn er geen uitzendingen
  • NPO 2

De nieuwe Stradivarius: Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur.

In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Theo Scharpach en Menno Bos maakte onder andere gitaren voor Boudewijn de Groot, maar bijvoorbeeld ook voor Al di Meola en ander internationaal bekende gitaristen, en zijn gespecialiseerd in exclusieve handgemaakte gitaren. Zij begeleiden Eric in het maakproces. Maar kan Eric wel afscheid nemen van zijn eigen vertrouwde gitaar, waar hij al zijn hele leven op speelt? Dominic Seldis is getuige van bloed, zweet, tranen en euforie tijdens het realiseren van Erics ideale gitaar. Tenslotte bezoekt Dominic het eerste optreden waarbij Eric het publiek kennis laat maken met zijn zelfgebouwde gitaar.


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.