AVROTROS.nl

De nieuwe Stradivarius

In De nieuwe Stradivarius ontwerpen zes topmuzikanten samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale instrument. Weten ze de juiste snaar te raken?
  • Op dit moment zijn er geen uitzendingen
  • NPO 2

De nieuwe Stradivarius: Maria-Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature look.

Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde vioolbouwers als Stradivarius, Amati en Guarneri eeuwen geleden atelier hielden. En nog steeds zijn hier honderden vioolbouwers gevestigd. Ze neemt uit het zogeheten vioolbos aldaar, waar ook de grote vioolbouwers hun hout vandaan haalden, een uniek stukje hout mee voor de bouw van haar eigen viool. Na deze reis stelt ze haar wensen bij en gaat ze aan de slag met vioolbouwer Bas Maas, een graag geziene gast bij internationale vioolbouwconcoursen. Maria-Paula werkt maandenlang in de werkplaats aan haar droomviool en de moed zinkt haar bijna in de schoenen, zeker als op het einde de viool in midden dreigt te breken. Dominic Seldis is getuige van bloed, zweet en tranen en euforie tijdens het realiseren van Maria-Paula's ideale viool. Ten slotte bezoekt Dominic het eerste optreden waarbij Maria-Paula het publiek kennis laat maken met haar zelfgebouwde viool.


Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.