Op 17 mei van dit jaar wordt Hare Majesteit koningin Máxima vijftig jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal reist Dionne Stax in een persoonlijke zoektocht door het leven van onze koningin. Want hoe groei je van gewoon Argentijns meisje uit tot het populairste lid van het Nederlandse koningshuis? 

Dionne Dichtbij: Máxima

In de nieuwe serie 'Dionne Dichtbij: Máxima' ontmoet Dionne Stax experts en mensen die koningin Máxima van dichtbij persoonlijk of zakelijk hebben meegemaakt en schetst zo een bijzonder portret van een geliefde koningin.

blockquote
Met deze serie hoop ik de kijkers mee te nemen in het unieke levensverhaal van koningin Máxima.
 

Van een meisje uit Argentinië tot koningin van Nederland

Dionne reist onder meer naar Buenos Aires, New York, Brussel en uiteraard Nederland waar zij mensen spreekt die allemaal een unieke band of ervaring hebben met koningin Máxima. Zij delen hun persoonlijke anekdotes en herinneringen en nemen Dionne mee in het intrigerende levensverhaal van een meisje uit Argentinië dat door hard werken en met onnavolgbare charme uitgroeide tot een absolute vakvrouw, moeder en koningin Máxima. 

Dionne-Dichtbij-Maxima-Dionne-Met-Juf-Maxima-1280x720.jpg
Dionne Stax in gesprek met de voormalige juf van Máxima 
Dionne-Dichtbij-Maxima-Dionne-Met-Juf-Maxima-1280x720.jpg

Dionne Stax: “Door mijn eerdere journalistieke werk heb ik koningin Máxima op professionele afstand leren kennen. Met deze serie hoop ik iets dichterbij te komen en kijkers mee te nemen in haar unieke levensverhaal.”

Dionne Dichtbij: Máxima is vanaf maandag 10 mei om 21.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Deel dit artikel