Van Patrick Laureij tot het geschenkenregister en de haatmail van Jan Jaap van der Wal. Wij hebben vijf hoogtepunten van Dit Was Het Nieuws van het afgelopen seizoen voor je op een rij gezet!  En goed nieuws! Je kunt weer kaarten bestellen voor het nieuwe seizoen! 

1. Tupac en Hitler klonen  

 Patrick Laureij heeft wel een idee welke personen gekloond moeten gaan worden in de toekomst. 

2. Peter Pannekoek fileert het geschenkenregister 

Na de controversie over het geschonken appartement aan Alexander Pechtold duikt Peter Pannekoek in het geschenkenregister van de Tweede Kamer. Daar komt hij een paar opmerkelijke giften tegen.

3. Is dit een belediging?

Pete Hoeksta is de nieuwe ambassadeur van de VS in Nederland. Hij kwam onder vuur te liggen na opmerkelijke uitspraken over no-go-gebieden en politici die in brand zouden zijn gestoken. Is zijn benoeming een belediging voor ons? En over beledigingen gesproken: Jan Jaap heeft flink wat haatmail gekregen na zijn uitspraken over rapper Boef.  

4. All-in op de nerds 

De Nederlandse AIVD pleegde een hack in Moskou die cruciale informatie opleverde over Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. En dit zet Tim Fransen aan het denken. Moeten we ons defensiebudget niet op een andere manier gaan inzetten?

5. Geschikt of ongeschikt?

Zo'n dertien uur per jaar (!) luisteren we naar Opus No. 1, het meest gebruikte wachtmuziekje ter wereld. Misschien tijd voor iets anders?  Die keuze nog niet zo makkelijk als je denkt.

Deel dit artikel