Corrie heeft grote twijfels over haar afkomst. En ook Gerard worstelt met de vraag: wie is mijn vader?

Is Cornelis wel mijn biologische vader?

DNA-11-1-2022-Corrie.jpg
Corrie
DNA-11-1-2022-Corrie.jpg

Corrie Groes is 80 jaar, gescheiden van haar eerste man, weduwe van haar tweede man en moeder van een zoon en een dochter. Corrie heeft grote twijfels over haar afkomst. Haar ouders runden vroeger samen een slagerij in Haarlem maar gingen scheiden toen Corrie nog heel jong was.

Pas later hoort ze dat vader Cornelis waarschijnlijk wilde scheiden omdat moeder Marianne zou zijn vreemdgegaan met een medewerker van de slagerij. Corrie’s opvoed vader Cornelis is een ontzettend lieve vader voor Corrie geweest. Maar haar hele leven lang worstelt Corrie met de vraag: is hij wel echt mijn biologische vader?

Een heel onprettige situatie om als kind mee te maken 

DNA-11-1-2022-Gerard.jpg
Gerard
DNA-11-1-2022-Gerard.jpg

Gerard wordt in 1961 geboren in Enkhuizen. Hij is een nakomertje in een gezin dat bestaat uit een vader, een moeder en twee oudere broers. In zijn jeugd zijn er thuis regelmatig ruzies. Gerard merkt dat die ruzies ook wel eens over hem gaan. Er wordt dan gezegd dat hij misschien wel een andere vader heeft, en er wordt zelfs een naam genoemd: Luit Maret.

Gerard legt die geruchten lange tijd naast zich neer, maar nu zijn beide ouders overleden zijn, wil Gerard duidelijkheid. Is Gerard senior zijn vader? Of is het deze Luit Maret?

Het verhaal van Corrie en Gerard zie je dinsdag 11 januari 2022 om 20.30 uur op NPO 1

Daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start

Deel dit artikel