Cyril is opgegroeid zonder zijn biologische vader maar heeft deze mogelijke vader wel ontmoet. Nu de man overleden is vraagt Cyril zich af of het wel echt zijn vader is . Er is genoeg reden tot twijfel. Voor Yvon kwam de twijfel over haar biologosche vader door een brief van een notaris. Dit zette haar leven op z'n kop en een DNA test moet nu antwoord op haar vraag geven.

Nooit erkend

DNA-1-2-Cyril.jpg
Cyril
DNA-1-2-Cyril.jpg

Cyril Berkhout is 61 jaar; getrouwd met Winny en werkt als lasser. Hij is opgegroeid zonder zijn biologische vader, maar volgens zijn moeder was dit ene Cyril Reynold Helstone.

blockquote
ben ik een Helstoner?
Cyril

Cyril heeft zijn mogelijke vader een aantal maal ontmoet in Suriname. Nu de man overleden is vraagt Cyril zich af of het wel echt zijn vader is geweest. Er zijn genoeg redenen tot twijfel: deze mogelijke vader heeft hem nooit erkend; het contact verliep niet altijd even soepel, en volgens de mogelijke halfzus van Cyril kan hij echt geen familie zijn. Cyril hoopt via een DNA test duidelijkheid te krijgen.

Tegenstrijdige verhalen

DNA-1-2-Yvon-portret.jpg
Yvonne
DNA-1-2-Yvon-portret.jpg

Dionne gaat ook op bezoek bij Yvonne. Zij weet niet beter dan dat Simon haar vader is. Totdat ze een brief krijgt van een notaris waarin staat dat ze mogelijk een dochter is van ene IJsbrand. Yvonne gaat op onderzoek uit en ontdekt tot haar verrassing dat haar moeder vroeger inderdaad getrouwd is geweest met deze IJsbrand. Maar op haar geboortecertificaat heeft deze IJsbrand een aantekening laten zetten dat hij niet de vader is van Yvonne.

blockquote
ik hoop dat Simon mijn vader is
 

Het zijn veel tegenstrijdige verhalen, en Yvonne hoopt nu eindelijk duidelijk te krijgen wie haar vader was: Simon of IJsbrand?

Uitzending dinsdag 1 februari 20.35 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start)

Deel dit artikel