Rita twijfelt of haar vader wel haar biologische vader is en Lloyd heeft een moeilijke jeugd gehad met veel onzekerheden. Beiden willen een antwoord op hun vragen over hun afkomst.

Rita is 74 jaar en heeft al haar hele leven het sluimerende gevoel dat ze geen dochter van haar vader is. Geboren in de hongerwinter in Rotterdam waren de omstandigheden voor het gezin moeilijk. De twijfel van Rita is gezaaid door een verhaal van haar moeder omtrent haar geboorte en de onduidelijkheid of haar vader op het moment van haar verwekking wel in Nederland was. Na een leven lang het gevoel weg te hebben willen stoppen, wil Rita nu een antwoord voordat het te laat is.

Klopt het onderbuikgevoel van Rita?
Klopt het onderbuikgevoel van Rita?
Klopt het onderbuikgevoel van Rita?

Lloyd is doodongelukkig

Verder het verhaal van Lloyd. Lloyd wordt in 1958 geboren in Suriname. Hij groeit op in het gezin van zijn opa en oma, zijn moeder komt af en toe langs om hem te zien. Maar als Lloyd drie jaar is verhuisd zijn moeder naar Nederland en Lloyd blijft in Suriname. Als Lloyd tien is, verhuist hij ook naar Nederland waar hij zijn tweelingbroer ontmoet.

Lloyd is doodongelukkig in dit nieuwe gezin. Wie is eigenlijk de man die hem opvoedt? Waarom moest hij bij opa en oma wonen en had hij zijn tweelingbroer niet eerder ontmoet? Wanneer vele jaren later oma overlijdt, heeft ze informatie voor Lloyd. Dit is het begin van de zoektocht naar zijn biologische vader.

Lloyd heeft veel vragen over zijn afkomst
Lloyd heeft veel vragen over zijn afkomst
Lloyd heeft veel vragen over zijn afkomst

Hun verhaal zie je woensdag 8 mei 2019 in DNA Onbekend om 20.30 uur op NPO 1. Daarna is de uitzending hier terug te kijken.

Deel dit artikel